Indien!

Hit ska jag i vår, nämligen till Trichy i Indien.



På socionomprogrammet har vi en kurs under termin 3 då man får åka iväg på fältstudier, och självklart har jag nappat. Jag tycker att man ska ta chansen om man får den, och även om det kostar en del pengar har jag vetat om detta länge och därför kunnat spara. Detta är en livserfarenhet och en väldigt bra merit sen när jag är färdigutbildad och ska ut på arbetsmarknaden. Att prova på socialt arbete i ett U - land tror jag är nyttigt, då man får perspektiv på saker och ting. Alla har inte samma förutsättningar som vi svenskar.

Anledningen till att det blev Indien är för att skolan har ett samarbete med en familj där, samt som man får en väldigt bred och stor insikt i det sociala arbetet om man åker till just Indien. Att åka till ett land som turist är inte samma sak som att resa och vara med om livet utanför turiststråken (med mindre by i Indien menar man trots allt några miljoner invånare).  
Dels kommer vi bo och leva på indiskt vis, samtidigt som vi kommer få besöka skolor, sjukhus, ålderdomshem m.m. Låter det spännande? Ja. Mannen i familjen vi ska bo hos var på universitetet nyligen och berättade lite om livet i Indien, och det ska bli en upplevelse. Den största frågan är hur man ska klara av värmen eftersom vi åker under den varmaste perioden (40 grader) och har 6 timmar till närmsta strand, samtidigt som man måste följa deras klädkod där nere. Inga bara axlar, ingen urringning och inte heller bara knän. Good luck.

Jag är open - minded. Vill inte veta för mycket innan avresan för jag vill få en egen bild av alltihop och inte lyssna så mycket på de som varit där tidigare år, se bilder osv. Men det ska bli sjukt roligt och intressant. Ett minne för livet!


Kommentarer
Postat av: Felicia

Gud vad kul och häftigt, snacka vilket erfarenhet, och vilken resa det kommer bli!!! :)



SV: hehe jag är nog där rättså ofta under vinter, eler jah ihuvudtaget ;D



PUSS

2010-11-27 @ 18:14:29
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: Carro

faaaan vad kul! avis jag blir!



sv: hehe, får du göra!

2010-11-27 @ 18:39:00
URL: http://carolineannamarie.blogg.se/
Postat av: nesrin

vill oxå resa till Indien!

2010-11-27 @ 19:12:07
URL: http://nesrins.blogg.se/
Postat av: WeDesign

tjenare! är du sugen på en ny bloggdesign? vi tävlar just nu ut en söt vinterdesign :)



eller kanske behöver du bara designhjälp? kika in hos oss!

/ WeDesign

2010-11-28 @ 00:28:29
URL: http://wedesign.blogg.se/
Postat av: Ellis

Åh är det NÅGOT jag älskar och vill uppleva är det indisk mat, så jävla underbart gott.

2010-11-28 @ 01:33:05
URL: http://ellisu.blogg.se/
Postat av: anna

Det låter verkligen kul! En bra merit att ha med sig hela livet :)

2010-11-28 @ 10:33:04
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Annika

Åååå det kommer bli ett riktigt äventyr!

2010-11-28 @ 11:34:09
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/
Postat av: Laks

Indien är ett underbart land :) människorna där är verkligen.. annorlunda än oss svenskar. När jag var där bodde vi i en liten stad som heter Puri. Jag besökte också lite andra städer, Calcutta och Bhubaneshwar. Vi känner en familj där, så vi bodde hos dem. Ingen chartersemester direkt. Den resan är nog det bästa jag gjort i hela mitt liv. Man får perspektiv på saker och ting när man upptäcker hur andra tänker och hur dem lever. Det är helt otroligt fascinerande. Hoppas du får en trevlig resa! :)

2010-11-30 @ 14:19:58
URL: http://laks.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0