Back to the 80´s

Halloween närmar sig med stormsteg och jag är bjuden på fest på lördag utan att ha en aning om vad jag ska vara utklädd till. Jag är inte så mycket för maskerad egentligen, om jag måste klä ut mig ska det vara något coolt. Att komma i typ en kanindräkt är inte riktigt jag;)

Förra året var jag, Carro och Tess på fest utklädda till 80 - talsbrudar. Det var riktigt kul faktiskt, och självklart gjorde vi succé=)

Tre färgklickar!


En självmordsbombare...Huhhh!


Don´t ask.



Om det blir nåt imorgon återstår att se:)


Just me



Har du några piercingar?
Nej. Hade en i naveln förut, men det där är en otäck historia då min piercing "vandrade" utåt, och sen kan ni ju gissa resten...  
Tatueringar? Två. En på ankeln och en annan på handleden.
Hur lång är du? Ca 1.70.
Skostorlek? 38.
Hårfärg? Mörkblond. Eller egentligen vet jag inte längre för jag har slingat mitt hår i åratal;)
Dricker du? Japp.
Röker du? Aldrig i livet. Rökning är så jädrans sunkigt, ofräscht och äckligt!
Vilken parfym använder du? Det varierar, men just nu är min favorit Miracle forever från Lancome.
Vad är du rädd för? Ormar, höjder, döden, framtiden... Mycket!
Gillar du att tvätta? Det gör jag faktiskt, tro det eller ej=)
Gillar du berg- och dalbanor? Sådär. Älskade det förut, men nuförtiden gillar jag inte karuseller alls. Om jag måste åka något så blir det något som inte snurrar...
Vad ser du fram emot? Beror väl på om man ska tänka kort- eller långsiktigt...
Vad sparar du till? Mina fältstudier under nästa termin!
Önskar att jag var bättre på? Allt jag inte kan typ. Sjunga, dansa, spela fotboll whatever. Vet inte.
Dagens dryck? Proviva blåbär och vatten.
Vad saknar du? Stockholm, min familj, pojkvän osv.
Vad har du gjort idag? Inte så mycket än så länge, ska till skolan lite senare.
Brukar du svära mycket? Tyvärr.
Hur tidigt stiger du upp? Så sent som möjligt.
Vad ska du göra ikväll? Laga mat...?
Hur många timmar sover du per natt? Det är väldigt olika, allt från 4 - 5 timmar till 12.
Senast utlästa bok? Vickis vintagebutik.
Jag tränar? Ska börja... Imorgon.
Vad ville du bli när du var liten? En hel del. Drottning, målare, skådis, tandläkare, veterinär, dagisfröken, kassörska... Skulle kunna fortsätta hur länge som helst!
Har du någonsin varit i slagsmål? Nja, inte direkt...
Har du blivit arresterad? Tack och lov inte.
Hur många gånger har du varit kär? Riktigt kär har jag nog varit 3 gånger.
Har du någonsin haft ett brustet hjärta? Japp. 2 gånger I think.
Har du kysst en tjej? Ja.
Hur många gånger ditt namn varit med i tidningen? Hmm... En.

Kärlek ♥


Macarons

Det bloggas en hel del om macarons just nu, men jag har aldrig smakat dessa bakverk. Inbillar mig att de smakar mest socker:) Men visst är de söta! Skulle jag köpa macarons vore den främsta anledningen att de ser fina ut på ett kakfat, haha.



Sen undrar jag om det är någon där ute som vet varför det heter just macarons? Makaroner eller...? De ser väl snarare ut som hamburgare;)


The boss

Så var skoldagen avklarad. Jag är numera bagruppssamordnare, dvs chef för min basgrupp resten av terminen=) Det känns skönt att veta att jag kan köra med mina gruppmedlemmar hur mycket jag vill;) Nej då. I won´t!
 

Vår nya momentansvariga är hur mysig som helst! Han har till och med gett oss ett varsitt häfte som innehåller alla instruktioner och även en del litteratur vi kommer behöva så vi slipper skaffa fram det själv. Här har vi en lärare som gillar struktur och ordning, något helt annat än de där tomtarna vi hade i förra kursen... Jag tror Bo Halldén är min nya favoritlärare!


Nu tänkte jag försöka svara på ett par frågor som ska vara klara till torsdagens seminarium. Vill få det bortgjort!


På G

Imorgon är det dags för mig att lämna Stockholm för Umeå och skolan igen. Det känns lite vemodigt, vilket det alltid gör när jag varit hemma. Eller hemma och hemma förresten, det vetefasen vad som är mitt hem egentligen. Jag tycker det känns som om jag lever två olika liv, ett i Stockholm och ett annat i Umeå. De liven är sig inte lika någonstans.



Jag har haft en underbar vistelse här i huvudstaden, och av någon anledning fick jag plats med allt jag shoppat i resväskan. Får bara hoppas att den håller hela vägen;)

Måste upp redan vid 5 - tiden imorgon för att hinna med mitt flyg. Och jag som hatar tidiga mornar... Jag får ångest bara av att tänka på det. I och för sig är det skönt att komma iväg i tid, särskilt med tanke på att jag bor så nära flygplatsen och därför är hemma redan vid 10 - tiden imorgon förmiddag. En hel dag fri till att göra vad jag vill, det är inte helt fel!


Guten morgen

Min fina morgonpose! På så sätt slipper ni se mitt nyvakna ansikte;)



Nu vankas frukost med Fredrik, Stefan och Therese - sedan blir det en långpromenad!


En dag på Djurgården:)

Det slutade ju snöa så småningom, så nog blev det en promenad på Djurgården alltid! jag och Malin träffades först för att äta lunch, och efter det köpte vi med oss kaffe och påbörjade vår vandring runt Djurgården.


När vi kom till Gröna Lund var grindarna öppna så vi bestämde oss för att gå in. Det blev en hel del spex där inne;)



Hursomhelst var det roligt att uppleva ett folktomt Grönan under vinter (?) tid:) När vi hade tramsat klart tog vi färjan tillbaka till stan och nu sitter jag hemma hos mig stelfrusen och ska snart göra mig i ordning för att åka hem till min älskling som ska bjuda på middag. Trevligt!


En sorts kärlek

Igår kväll var jag (med sällskap förstås) på bio och såg filmen En sorts kärlek. Har läst boken tidigare som bygger på en sann historia, och för er som inte vet kan jag berätta att det handlar om ett par där kvinnan får bröstcancer. Jag tycker att det passade ganska bra att se den här filmen nu under oktober, bröstcancerns månad.


Inga fler biobesökare i sikte, soft=)


Filmen var som väntat väldigt hemsk och jag satt med en klump i halsen under slutscenerna. Tycker att det här är en väldigt nyttig film att se, då man får insikt i att bröstcancer (eller jag vill snarare säga livshotande sjukdomar i det stora hela) inte bara drabbar en enda person utan en hel familj. Det värsta kanske inte är att vara den som blir sjuk och dör, utan istället den som blir lämnad ensam kvar. Jag vet inte.

En sak jag vet säkert är iaf att det gör så otroligt ont inombords när jag hör om unga, starka människor med hela livet framför sig som drabbas av cancer. Det är så orättvist.


Här får man minsann inga pussar...

Ida vill pussas men det vill inte Sussie.



Hon är halare än en ål! Får vänta tills hon sover...


Det senaste offret

Igår kunde man läsa ett flertal sidor i tidningarna om den dödade Kenneth Wallin som föll offer för en vägbomb i Afghanistan. 



Det är en tragisk händelse, ingen tvekan om saken, och mina tankar går till Kenneths anhöriga. Det jag däremot reagerar på är snacket om att man ska sända hem trupperna från Afghanistan. Flera svenskar har blivit dödade, det är väl det regeringen reagerar på antar jag, och visserligen är det jävligt hemskt - men samtidigt är inte döden något man kan bortse från om man tjänstgör där nere. Åker man till Afghanistan är man medveten om riskerna. De stora pengarna man tjänar på att tjänstgöra där är bara en pissdroppe i Mississippi om man jämför med ett människoliv, men vissa där ute är beredda att ta den chansen. Låt dom göra det i såna fall. Förstå mig rätt, men alla gör sina egna val här i livet.

Om någon av mina anhöriga bestämde sig för att åka till Afghanistan skulle jag gråta blod, men jag skulle samtidigt inte kunna förbjuda den människan att åka om det var det han ville. Vi kan inte ansvara för andras liv hur gärna vi än skulle vilja emellanåt.

Som sagt. Det som hänt är otroligt sorgligt, men samtidigt inte helt oväntat. Däremot väldigt onödigt.


En solig höstdag

Snacka om vacker höstdag! Jag har njutit för fullt.



Tänk vad lite sol och trevligt sällskap kan göra med ens humör. Ibland ska det inte mycket till!


Vichy

Jag är en riktig torris. Har provat de flesta ansiktskrämer, både dyra och billiga, men av någon anledning återkommer jag alltid till denna kräm från Vichy. Jag är ibland så torr att jag flagnar i ansiktet, och därav behöver jag en ansiktskräm som klarar av att få bort den där avflagnade huden.
Man tänker ju någonstans att dyra krämer borde vara mer effektiva än billiga, men med min erfarenhet så är de inte ett dugg bättre. Jag brukar få en lyxig känsla om jag använder en dyrare kräm, men resultatet blir tyvärr inte lika bra. Därför är det tur att jag har hittat min favoritkräm som har ett alldeles okej pris! 


Är helt sjukt trött. Jag och Fredrik gick och la oss i tid igår men blev trots det väckta klockan 5 imorse av två högljudda festprissar som kom hem. Efter det var det lönlöst att somna om... Tur att det finns payback;)


Eclipse

Det blev myskväll igår. Såg Eclipse och åt godis med min älskling, och ni som känner mig vet att jag egentligen hatar de här Twilight - filmerna. Även fast jag gör det känner jag mig tvungen att se varje film som kommer för att kunna hänga med lite. Vad jag tyckte om gårdagens film? Den sög;)

Today



Nu ska jag och Fredrik ut och fota lite i höstsolen!


Home sweet home

Det är fri frakt från Nelly fram till på söndag, så är man sugen på att beställa något därifrån kan man lika gärna passa på nu:) Jag är lite sugen på de här stövletterna för ynka 279 kronor. Har ett par liknande (eller okej, tre par) i svart, men vill gärna ha i brunt också!



Flygresan igår gick bara bra och jag fick äntligen möta min älskling igen. Det var ju typ en månad sen sist;) Jag orkade dock inte följa med honom hem till sin mamma för att fira hennes födelsedag eftersom jag var helt död, så istället åkte jag hem till MIN kära mor och åt en sen middag och stupade sedan i säng.
Idag tog jag en lång sovmorgon och får se vad dagen har att erbjuda. Har inga som helst planer än så länge, och det är jätteskönt att bara ta dagen som den kommer!


Hejsan hoppsan

Sitter på flygplatsen och fördriver tiden lite. Som jag skrev tidigare ville jag vara ute i god tid med tanke på eventuella bussförseningar och långa köer, men allt har gått väldigt smidigt hittills så nu sitter jag här och har inget och göra! Har precis köpt en svindyr pepsi och hoppas få gå ombord om en halvtimme med lite tur:)

Det blir förmodligen inget mer bloggande idag eftersom jag gissar på att jag kommer stupa i säng så fort jag kommer hem, så ha en trevlig fredagskväll!


Snart dags!

Det dröjer fortfarande lite innan jag flyger hem, men jag är så gott som klar så jag sitter väl egentligen bara och väntar på att få åka hemifrån. Dessutom känner jag att jag vill vara ute i god tid den här gången. Visserligen var jag det sist jag flög hem också, men då var flygbussen försenad och köerna på flygplatsen enorma.
Fy vilken panik jag fick när de ropade ut i högtalarna att det var dags för den sista ombordstigningen när jag precis ställt mig i kön för säkerhetskontrollen. Satte mig på min plats precis när planet skulle lyfta. Det var inge roligt kan jag säga!



Landar vid 8 - tiden ikväll och blir då uppmött av min älskling som har erbjudit sig att hämta mig. Det ska bli så mysigt att få träffa honom igen, och även alla andra såklart!


Måste rensa upp här...

Jag måste städa min garderob snart. I min studentlägenhet är det här mitt enda ställe där jag kan förvara kläder, och det är helt klart för litet med tanke på hur många plagg jag äger. Resten av kläderna ligger i min soffa i brist på annan plats. Det blir oftast som så att jag bara knölar in kläderna i garderoben när de är nytvättade, så efter ett tag är det ingen ordning alls.



Nu är det med andra ord dags för en upprensning. Önskar att jag kunde ta ut alla sommarkläder och förvara dem någon annanstans tillsvidare, men som jag sa har jag inte plats. På ett eller annat sätt ska jag väl ändå kunna komma på en smart lösning.

Dessutom älskar jag garderobsrensning, tro det eller ej! Man hittar alltid något plagg som man glömt bort att man har, så gammalt blir som nytt:) Detta är väl en anledning till att man borde rensa oftare än vad man faktiskt gör!


Umeå 14 oktober 2010

Snökaos är bara förnamnet.


Och så här såg jag ut när jag kom hem... Mysigt.


Nu är det vitt överallt så så jag antar att Sverigedemokraterna är nöjda!

Dagens bästa.


Dagens sociologiseminarium

Äntligen är jag hemkommen från skolan och därmed är sociologiseminariet avklarat. Det blev en ganska vild diskussion som handlade mer om styckmord än om globalisering, samt att det är större risk att möta på en björn i skogen än en eventuell flickvän/pojkvän via nätet. Ett litet internskämt. Jag är godkänd iaf, och det är huvudsaken!



Nu tänkte sätta på en kopp kaffe för att sedan rätta en fråga till hemtentan. Eller jag ska snarare lägga till lite på den, då det har kommit ny information om vad som ska vara med. Grrr. Ove Grape kan helt klart vänta sig att stöta på en björn (i form av mig) snart.


Det här är jag!

Efter många om och men har jag nu bestämt mig för att starta en ny blogg. Har haft min gamla i nästan 4 år, och det är lååång tid! Nu är det dags för en förnyelse, det behövs ibland.



Så vem är då jag? Jo, jag är en 24 - årig tjej från Stockholm som studerar andra terminen på socionomprogrammet i Umeå. Jag har en underbar pojkvän sedan 3 och ett halvt år tillbaka, två katter, fina vänner och ett ganska fantastiskt liv i det stora hela!

Jag kommer blogga om allt och ingenting. Ni kommer få läsa lite om mitt liv, shopping, skvaller, händelser, tankar, känslor - a little bit of everything helt enkelt. Jobbar även på designen till bloggen just nu, och den kommer inom en snar framtid så ni får nöja er med denna tills vidare.

Enjoy!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0