Det senaste offret

Igår kunde man läsa ett flertal sidor i tidningarna om den dödade Kenneth Wallin som föll offer för en vägbomb i Afghanistan. 



Det är en tragisk händelse, ingen tvekan om saken, och mina tankar går till Kenneths anhöriga. Det jag däremot reagerar på är snacket om att man ska sända hem trupperna från Afghanistan. Flera svenskar har blivit dödade, det är väl det regeringen reagerar på antar jag, och visserligen är det jävligt hemskt - men samtidigt är inte döden något man kan bortse från om man tjänstgör där nere. Åker man till Afghanistan är man medveten om riskerna. De stora pengarna man tjänar på att tjänstgöra där är bara en pissdroppe i Mississippi om man jämför med ett människoliv, men vissa där ute är beredda att ta den chansen. Låt dom göra det i såna fall. Förstå mig rätt, men alla gör sina egna val här i livet.

Om någon av mina anhöriga bestämde sig för att åka till Afghanistan skulle jag gråta blod, men jag skulle samtidigt inte kunna förbjuda den människan att åka om det var det han ville. Vi kan inte ansvara för andras liv hur gärna vi än skulle vilja emellanåt.

Som sagt. Det som hänt är otroligt sorgligt, men samtidigt inte helt oväntat. Däremot väldigt onödigt.


Kommentarer
Postat av: Matilda

Tycker det är rätt paradoxalt. När man är liten lär man sig att man inte ska slåss, för att det löser ingenting. Men när man blir stor är det plötsligt helt okej att börja slåss igen, med vapen dessutom. Hur kunde det gå så snett?

2010-10-18 @ 10:11:37
URL: http://matildamodigh.com
Postat av: Mamma till William

Det är riktigt hemskt det som hände honom o alla andra som mister sitt liv när de vill hjälpa...Min mans väns bros ska snart åka ner där och man är orolig det är man allt..Ha en skön måndag.kram

2010-10-18 @ 11:17:18
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Jenlen

Så hemskt och tråkigt.men håller med min kompis kille vill

iväg dit men min kompis vill så klart inte de frågan är liksom om det är samma människa som kommer hem

igen liksom! Det är deras val ja skulle aldrig göra de,inte klara de sen vill jag verkligen leva.åker man dit så utsätter man sig jj för så otroligt stor fara..

2010-10-18 @ 12:03:38
URL: http://jenlen.blogg.se/
Postat av: Melina

hemskt!

2010-10-18 @ 12:19:15
URL: http://mmelina.se
Postat av: Evelina

Det är så sorgligt det där :/

2010-10-18 @ 13:09:49
URL: http://evvvelina.blogg.se/
Postat av: Melly Caarne - WWW.FAAKIES.BLOGG.SE

väldigt onödigt

2010-10-18 @ 14:17:11
URL: http://faakies.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0