En liiiten sammanfattning

Jag kan inte fatta att 2011 snart är över. I vanlig ordning tycker jag åren bara rusar förbi, jag hinner inte med! Har sett hur flera bloggare sammanfattat sitt år månad för månad, men det tänker inte jag göra. Istället har jag valt ut 4 händelser från 2011 som som jag nog alltid kommer minnas.

Min 25-årsdag. Egentligen är jag inte så mycket för att fira födelsedagar (i alla fall inte mina egna), men att fylla 25 är stort. Dagen blev minnesvärd också tack vare alla fina människor i min omgivning:)


Jag var på fältstudier i Indien under 2 månader.



Förlorade min underbara katt väldigt hastigt och oväntat.



Hämtade hem en ny familjemedlem från katthemmet. Gitte:)



Självklart har det hänt massor av andra saker också under året som gått, men detta är nog de händelser som präglat mig mest. Nu är det snart dags för ett nytt år med nya möjligheter, och i vanlig ordning ser jag årsskiftet som en nystart! Jag är förväntansfull:)


Tummen upp!

Jag kan numera meddela att jag fått den praktikplatsen som jag ville ha! Var på intervju igår och fick någon timme senare veta att platsen är min.



Jag ska jobba på ett ställe som heter Magelungen som bedriver dagverksamhet, behandlingshem m.m. Jag ska arbeta med ungdomspsykiatri på dagverksamhet Vita Bergen på söder, vilket ska bli sååå spännande.
Kortfattat kan jag berätta att Vita Bergen är ett ställe dit ungdomar kommer för att få stöd och hjälp. Det sker både skolundervisning, individual- och familjeterapi samt gruppaktiviteter på stället. De ungdomar som kommer dit har ganska allvarliga problem/störningar, men vad för typ av problem de har kommer jag inte gå närmare in på utan det får ni försöka lista ut själva. Jag är lite orolig såhär i början och förberedd på att bli både psykad och testad av ungdomarna, men det är något jag får lära mig hantera. Men det ska bli så himla roligt och jag ser verkligen fram emot att få komma ut i arbetslivet. Det här stället var mitt förstahandsval också och därför är jag gladare än gladast just nu!

Den 23 januari börjar jag:)


Så här ligger det till!

Nu ska jag berätta vad som gjorde mig så glad förra veckan. En lycka som hållit i sig:) Det är nämligen som så att jag ska göra min praktik i Stockholm nästa termin. Hade aldrig vågat hoppas att jag skulle hamna där. Stockholms socionomstudenter har ju förtur till alla praktikplatser där så därför har det varit en lång väntan för mig. Är extra glad över att hamna i Stockholm eftersom jag annars förmodligen hamnat i Ö-vik, och att pendla drygt 14 mil varje dag är inget som lockar.



Detta innebär att jag flyttar "hem" nästa termin, och kommer stanna i huvudstaden till augusti/september 2012. Kommer nog sakna Umeå en del, men jag kommer ju tillbaka så småningom.
När det gäller verksamheten jag ska jobba på är det fortfarande en hemlis. Jag har fått en plats men det är inte definitivt ännu eftersom jag måste vänta på mitt utdrag ur brottsregistret samt ett möte med organisationen. Det kan inte ske förrän på jullovet så... Därför håller jag tyst så länge. Vill inte ta ut något i förskott, men får jag denna plats får jag också mitt förstahandsval. Det är nästan för bra för att vara sant om jag hamnar både i Stockholm och får precis den praktikplats jag vill ha! Det kanske finns en gud i alla fall:)

Håll tummarna!


10 dagar kvar

Snart får jag gosa med dig igen, bebis:)



Om 10 dagar sitter jag på planet till Stockholm igen för lite ledighet. Känner mig så less på allt vad skola heter nu så jag behöver verkligen jullov. Ge mig. Nu.


Jaaaaaaaaaaaa!

Igår kväll fick jag ett besked som gjorde mig överlycklig! Jag är så glad, så glad, så glad! Är det någon som har minsta aning om vad det kan handla om...?;)


Det bästa med Rudolf:)

Mysteriet från Greveholm får konkurrera mot Sunes jul när det gäller tidernas bästa julkalendrar. Detta är en julkalender som är lika kul för stora som för små, älskad av de flesta!



Lika kul nu som då.


Så kom den till slut i alla fall=)



I natt kom den första snön:)


Lättnad

Nu är tentan över. Finito. Goodbye.



Det känns alltid helt underbart när en tenta är skriven. Nu kan jag lägga den bakom mig och se framåt istället, för nu är ännu en kurs avklarad!
Om jag klarar den återstår att se, i vanlig ordning vågar jag aldrig hoppas på något. Det känns alltid bättre att vara inställd på att kugga och sen bli positivt överraskad om man klarar den än att gå runt och tro att man klarat tentan och sen visar det sig att man misslyckats. Då blir besvikelsen stor. Av den anledningen är jag tyst nu så får det gå som det går helt enkelt!


December

Idag är det dags att välkomna december med allt vad det innebär. Eller snarare borde innebära... Snö, adventsmys, tomtar, julklappar, tända ljus och massor av pepparkakor och lussebullar.



... och tentaplugg.


RSS 2.0