Söndag

Hade en jättetrevlig kväll igår, men idag mår jag inte lika bra haha;)



Idag är det vilodag för mig, har inga speciella planer utan tar dagen som den kommer!


Gitte från Gnesta

Här är vår nya familjemedlem, en 1-årig katthona som heter Gitte:)



Sen Casper dog har min andra katt Sussie varit så ensam, hon har gått runt och skrikit och letat efter Casper hela tiden. Eftersom Sussie är så pass social är inte hon en katt som ska vara ensam, så därför har vi nu beslutat oss för att skaffa en till. Av den anledningen besökte vi katthemmet igår för att välja ut en katt som förhoppningsvis ska komma överens med Sussie. Ville göra en god gärning och ge en katt som levt i misär en möjlighet till ett gott liv, och därmed föll valet på lilla Gitte.

Inom 7 dagar ska vi göra två återbesök på katthemmet för att bekanta oss med Gitte, och efter det får vi hem henne=)


På balkongen!

Har precis kommit hem och sitter nu på balkongen och myser.



Var uppe med tuppen idag. Sov hos Fredrik och eftersom han jobbar gick jag upp samtidigt som honom. När vi hade skilts åt åkte jag till Skärholmen och shoppade i det nästan folktomma köpcentrumet. Efter det blev det en sväng till söder! Full rulle idag igen alltså...


Coffeebreak



En latte i Skärholmen:)


Marknad, tempelbesök, m.m!

En tidig morgon i Trichy begav vi oss av till en indisk marknad. Det var en spännande upplevelse men massor av liv och rörelse. Höll på att gå vilse i de små gränderna...

Soluppgången.

Innan vi åkte vidare besökte vi en liten landsby.

Åkte förbi en hinduisk kyrkogård. Höll på att kräkas där för hela kyrkogården var som en sopstation. Det var skräp och skelettdelar överallt. På den här kyrkogården får de döda bara ligga i jorden under en månads tid. När den tiden gått gräver man upp bendelarna och låter dom ligga kvar på marken. De anhöriga får välja om de vill hämta skeletten eller inte, annars ligger de kvar och skräpar. Mysigt...


De som kremeras gör det helt öppet. Såg att det pyrde ur en av de här stenhögarna, men jag vägrar tro att det var resterna av ett lik som jag stirrade på...

Såna här låg lite överallt...



Ett besök på Indiens näst största tempelområde.


Öppnar man den här dörren sägs man komma till himlen:)



Gav en elefant pengar i snabeln. Liiite läskig men också kul!


Här tackar han mig:)


Som ni ser var det ett väldigt flygande och flängande den här dagen, men det jag upplevde var också något av det jag minns bäst från resan!


Charmtroll

Åt middag hos pappa igår och passade då på att hälsa på hans 4 katter. Ja, han har 4 stycken! Det är en kattmamma och hennes 3 ungar som han har tagit hand om och de är supermysiga allihop. Förutom det att de är utekatter och släpar hem sina byten till vardagsrumsmattan, hmmm...

Kattmamman Cissan:)

Snobben

Nisse och Baby.


Lite senare på kvällen blev det bio. Gav Fredrik ett sånt där kärlekshäfte på alla hjärtans dag i år, och eftersom meningen var att det skulle användas fick jag den här lappen igår.



Eftersom det var jag som gav Fredrik det här häftet var det såklart jag som fick stå för både biljetter och snacks. Filmen däremot bestämde vi tillsammans och det blev Bad Teacher. En helt okej film:)


Lexö på Resö

Satt och kollade igenom Aftonbladets Härligt hemma - bilaga nyss och såg att det fanns ett reportage om Resö där. Eller det handlade snarare om stjärnkocken Lexö och hans restaurangverksamhet på Resö.



Tycker det är lite komiskt att jag för bara någon vecka sedan bloggade om att min matupplevelse där inte var världens bästa. Som ni ser på bilden är atmosfären på Resö helt underbar, men att dricka ur plastglas och hämta sina egna bestick kanske inte är vad jag förväntar mig på en restaurang som bedrivs av en stjärnkock;)


Bombattentatet i Oslo

Om ett par timmar kommer mamma hem. Tänk att hon var i Oslo (där större delen av min släkt bor) mitt i bombkaoset.



Direkt när man hör talas om att det hänt något så fruktansvärt inser man nog inte allvaret, det är först nu efteråt som jag börjat tänka på att det faktiskt kunde varit någon av mina släktingar som råkat illa ut eller att de känner någon av de som omkommit. Antar att jag får höra alla detaljer sedan, och tankarna går just nu till alla sörjande.

Allt detta onödiga våld, har frågat mig själv varför så många gånger... Nu undrar jag bra hur länge det dröjer innan det är Sveriges tur.


Friday and I´m in love:)

Veckans bästa dag är här:)



Huuva vad varmt det är ute. Vaknade av åskovädret imorse och trodde det skulle bli en lika grå och trist dag som igår, men icke. Efter min Indienresa bestämde jag mig för att aldrig mer klaga på vädret i Sverige, but here I go again... Att det aldrig kan vara lagom.

Vad som händer ikväll återstår att se. Utgång eller hemmakväll, det är frågan...


Some more pics

Här kommer lite fler bilder från Indien. En dag besökte vi en dagverksamhet för utvecklingsstörda barn, men jag valde att inte fota så mycket från när vi var där. Det kändes fel och respektlöst, vad får jag ut av att fota barn som inte ser ut som andra? Däremot valde jag att fota den här lilla "zoonen" som fanns i ett rum. De små barnen fick en egen liten hörna så att de skulle kunna matas och göra saker utan att störas av andra. Ganska smart tycker jag! Blev också väldigt förvånad över hur väl indierna tog hand om de utvecklingsstörda, typ bättre än vi svenskar!


I väntan på en föreläsning om dagverksamheten. I ett rum där fläktarna inte fungerade... Det var en varm upplevelse.


Under en veckas tid fick vi prova på indisk yoga, och det var faktiskt riktigt kul. Den formen av yoga vi utövade handlade mest om meditation och det har jag aldrig testat tidigare. Jag tror inte direkt på det, så det blev ju en del skratt när ledarna skulle heala oss och stod och vevade framför våra ansikten. Sen skulle vi lära oss att knipa vårt anus också, vilket nog är vad jag kommer minnas mest från hela yoga-upplevelsen, haha. Vi skulle "tight our anus" i lite olika ställningar, och ledarna gick ju in för det fullt ut. De brukade stanna och äta frukost med oss, och innan vi tog första tuggan av maten fick vi sitta med dom och knipa. då höll jag på att bryta ihop... Ja vad säger man? Vissa ber bordsbön medan andra lär sig knipa anus innan maten!

En av yogalärarna.

Vi som testade yoga:)


Så här såg vårt frukostbord ut!


Nyttigt värre. Banangröt, ägg och massor av färsk frukt. Jag ÄLSKADE frukosten vi fick!


Ibland var det allt bra jobbigt att vara iväg på fältstudier...


Pensionär?

Köpte det där linnet från BikBok jag bloggade om häromdagen under dagens runda på stan. Fick ett litet tips när jag såg linnet på en skyltdocka, nämligen att stoppa in det i ett par svarta jeans eller kjol. Det var skitsnyggt på skyltdockan så jag ska absolut prova:)



Direkt efter att jag tagit den här bilden lossnade en knapp från linnet, så kvalitén är väl inte den bästa. Vilken tur att jag älskar att sy, hmmm...

Resten av dagen är oplanerad än så länge. Fick höra lite tidigare att det börjar bli pensionärsvarning på mig. Jag är uppe med tuppen om mornarna för att ta en joggingrunda, jag är inne i stan först av alla och sen kommer jag hem lagom till att resten typ går upp ur sängen på sin semester. Haha, det kanske ligger någon sanning i det. Skyller på att det är träningseffekten som gör mig så pigg och alert, men det tycker jag bara är bra! Så kalla mig gärna pensionär, jag ä´int bitter i alla fall;)


Morrn morrn!

Försöker mysa med den här plutten ute på balkongen denna fina sommarmorgon, men i vanlig ordning är det jag som vill mysa mer medan hon är hal som en ål. Det är vid sådana här tillfällen jag saknar Casper, han tackade aldrig nej till en mysstund!



Nu har mamma åkt tillbaka till Norge för att ordna upp lite saker, så jag har lägenheten för mig själv i veckan. FF jao;) Egentligen hade jag tänkt åka in till stan idag, men eftersom det är så fint väder blir det nog så att jag passar på att sola istället. Måste ta tillvara på sommaren, den är snart slut!


My name is shopaholic!

Även om Bohuslän inte har de bästa shoppingmöjligheterna kom jag inte hem tomhänt. Gör jag någonsin det...?

Jag, mamma och min moster köpte varsin kofta på Vero Moda. Det fanns 3 färger att välja mellan men vi valde alla samma;) Jag älskar koftan, den funkar utmärkt som jacka också!


Skulle köpa en ny fleecejacka, men eftersom jag hade lite svårt att bestämma mig för vilken färg som var finast blev det båda två;)


Nu har ni sett mina Bohusfynd. Känner mig inte helt pigg idag. Det svider i ögonen och jag känner mig ganska hängig i det stora hela. Vill verkligen inte bli sjuk nu, det har jag inte tid med! Får hoppas att det är något som fort går över... Funderar lite på kvällen. Vill inte sitta hemma och häcka, den här hängigheten ska inte få stoppa mig. Kanske blir det bio...?!


Sommaren på Resö

Igår kom jag hem från Resö efter en mysig vecka tillsammans med delar av min underbara familj/släkt. Vi har ätit, druckit, solat, pratat gamla minnen och ätit lite till. Fan vad jag känner mig äcklig efter all mat jag proppat i mig under den senaste veckan, fy. Här får ni se lite bilder på hur jag har haft det!

Grillning.


Strandliv.

Don´t even ask. Familjelek!

Tante och onkel.


Åkte iväg till Nordby där vi bland annat handlade godis i en av Sveriges största godisbutiker. Nam nam!


Åt pizza nere vid hamnen där den så kallade "stjärnkocken" Dan Lexö lagade mat. Vetefasen om man kan kalla honom för stjärnkock efter den matupplevelsen...


Kvällspromenad.



Ja, jag har haft det bra:)


Men tjenare semester!

Äntligen semester! Nu väntar 4 veckors ledighet och det ska bli hur skönt som helst=) Imorgon reser jag till den här lilla stugan på västkusten, min sommarpärla!



Det kommer kännas lite konstigt att åka till Resö i år eftersom det är första gången i mitt liv som mina morföräldrar inte kommer vara där. Anledningen känns lite för privat för att gå in på här på bloggen, men det är inte alltid så roligt att vara gammal. Att säkerligen aldrig mer få tillbringa sommaren tillsammans med mormor och beste känns tungt, men samtidigt är det något man måste acceptera.

Kommer ha en datorfri vecka nu när jag är bortrest, men vi hörs snart igen:)


Djurgårdspromenix i värmen!

Eftermiddagen har spenderats på Djurgården med Malin. Vi har promenerat, snackat skit och bara haft det allmänt trevligt!



En bra dag:)


Gooooos



Morgonmyser med Sussie:)


Lilla My

Ni anar inte hur sönderbiten jag har blivit av myggor och andra insekter efter blåbärsplockningen igår. Så kan det gå om man vandrar i skogen i kortbyxor och linne... Märkte ingenting alls igårkväll, men imorse såg jag att jag fått massvis av röda bett över hela kroppen. Tack och lov kliar de inte, men de är ju allt annat än vackra!



Har solat ett par timmar idag, och det ser ut som om jag fått lite färg i ansiktet. Kul! Synd att solbrännan man skaffar sig försvinner så snabbt bara...


Pizza i solen



Tjejmiddag på en uteservering:)


Blåbärspaj:)

Under dagen har jag hunnit vara ute och joggat, cyklat, varit i stan en snabbis, plockat blåbär och nu fixat en blåbärspaj. Vaddå ta det lugnt?!



Smaskens!


Utvilad

Jobbar stängningspasset idag vilket betyder att jag haft sovmorgon. Underbart skönt!



Ska passa på och fixa en del smågrejer och mysa lite här hemma innan jag åker iväg till jobbet. Kommer hem först vid 23 - tiden ikväll, så vi hörs igen tomorrow!


Rockfort temple

En eftermiddag/kväll åkte vi in till stan för att besöka Rockforttemplet. Det ligger högst upp på en kulle mitt i stan och därifrån har man fin utsikt över hela Trichy. Vägen upp dit kanske inte var lika rolig, det var nämligen 400 trappsteg upp till toppen. Dessutom var det ca 40 grader ute och vi fick inte ha skor på oss. En indisk sed, varje gång du går in i en affär, tempel m.m ska skorna av. Tur att de flesta trappstegen låg i skugga!


Vår tempelkompis.

Törstig?



Ja man kan ju knappast beskylla apor för att vara dumma, haha;)


Home for the blind women

Här kommer ett par bilder från när vi gjorde ett studiebesök på ett hem för blinda kvinnor. På de här hemmet får kvinnorna bo i max 2 år innan de måste ut i arbetslivet, så under den här tiden måste de alltså lära sig att arbeta så de kan tjäna pengar sen när de kommer ut.
Under det här studiebesöket blev jag väldigt imponerad över kvinnorna. Att se hur de sydde kläder, vävde, flätade väskor m.m utan att kunna se alls - alltså wow!


Gandhis ord.


Skulle ni klara det här om ni inte kunde se något?


En indisk albino;)



Det här besöket är helt klart ett minne för livet!


Sommarrea!

Kom inte hem med någon rosa Gina-klänning från stan idag, däremot blev det lite annat smått och gott!

Ett par svarta Miss Sixty-jeans för halva priset. Det fanns bara ett par i storlek 28 kvar, som hittat:)


Nu är den min!



En somrig blus från Salt.



Har man is i magen kan man göra riktiga fynd på sommarrean:)


RSS 2.0