Dagen D

Trots detta pissväder är jag på gott humör idag eftersom bilresan till Umeå påbörjas om några timmar! Jag har saknat mitt andra hem, och efter att ha varit mambo i över ett halvår längtar jag efter att få rå om mig själv igen. Nog för att det är trevligt att bli bortskämd av mamsen, men i längden kan det bli för mycket, hehe.
 
 
Jag och Fredrik åker först ikväll eftersom han jobbar idag, så tanken är att vi tar in på hotell längs vägen och fortsätter resan imorgon. Ser verkligen fram emot det, älskar att köra bil så=)
 
Ska packa klart det sista nu. Faaan vad mycket packning jag har, fattar inte hur det är möjligt. I och för sig så tömde jag typ min lägenhet på kläder innan jag åkte till Stockholm i vintras, men hur kan alla mina grejer ha fördubblats? Den ekvationen går inte ihop, för jag har inte shoppat mycket alls och rensat ut massor av plagg jag inte använder. Tur att vi åker bil säger jag bara!

En aning handikappad

Nu har det gått över ett halvår sen jag började få problem med min ena hand. Det som hände var att en ungdom på min praktikplats skulle ta ett grepp på mig, tog tag i min handled och klämde lite väl hårt och vred om den en aning för långt. Jag har varit i kontakt med en läkare och han säger att såna här inflammationer är förargliga på så sätt att de kan ta väldigt lång tid att läka. Särskilt svårt blir det ju när inflammationen sitter i högerhanden som jag använder hela tiden. Nu har jag varit och provat ut en tumskena för att försöka stabilisera min tumsena (där inflammationen sitter), så nu gäller det att försöka avlasta min hand så mycket som möjligt. Jag kommer inte kunna använda skenan jämt, men så ofta som det bara går!
 
 
Har inte skenan hjälpt efter några månader blir det till att besöka en handdoktor. Jag hoppas att det inte ska behöva gå så långt, men med min tur så;)

Pepp pepp!


Träningskläderna är på, nu är det dags att köra ett pass bestående av kondis och styrka!

Ogillar!

Äntligen har jag lyckats se klart samtliga Harry Potter filmer. Det tog sin lilla tid, drygt 8 månader! Säger väl en hel del om vad jag tycker om HP och allt hokus pokus...
 
 
Jag kan ärligt säga att jag hatar Harry Potter. Kan inte någon trolla bort honom? Eller det kanske är mer rätt att säga att jag hatar genren, för dessa filmer är rena rama sömnpillret. Den första filmen funkar väl, men resten... Det här är helt enkelt en genre som man antingen älskar eller hatar och det går definitivt inte hem hos mig. Men jag gav iaf filmerna en chans!

Confessions

 

Jag är rädd för höjder.

Har bitit på naglarna så länge jag kan minnas.

Jag måste ha kontroll över allt, annars får jag panik.

Älskar att se fram emot saker.

Kan prata och läsa norska flytande.

Det modigaste jag gjort är att flytta 65 mil till en stad där jag inte kände en kotte.

Tycker att frukost är det bästa målet om dagen.

Mina föräldrar skildes när jag var 4 år.

Jag är väldigt intresserad av kost och hälsa och har en dröm att utbilda mig till dietist eller kostrådgivare vid sidan om mitt socionomyrke.

Den perfekta dejten för mig består av en hemlagad middag och ett glas vin.

Åt mitt första kokta ägg i somras.

Är duktig på att spara.

Min största svaghet är choklad.

Blir lätt rastlös.

Kan inte leva utan läppglans och lypsyl.

Brukar läsa en bok varje kväll innan jag somnar.

Mår illa av karuseller.

Jag dricker inte läsk.

Jag promenerar minst en halvtimme om dagen.

Jag har gått en makeupartistutbildning.

Får aldrig huvudvärk. Som högst varannat år.

Måste ha kaffe på morgonen, annars är det inte värt att gå upp.

Min favoritårstid är vår.

När jag äter bröd börjar jag alltid med att äta upp kanterna.
Jag är väldigt självständig.
Gillar att se på rysare även om jag blir livrädd.

Sjuk eller frisk?

Igår dömdes Anders Behring Breivik till 21 års fängelse, det längsta straffet man kan få i Norge och som kan förlängas med 5 år åt gången. Det innebär att han kommer sitta inne resten av sitt liv, han kommer ju aldrig kunna släppas ut och gör han det kommer han bli avrättad på en gång.
 
 
Det diskuteras ju överallt om vård eller fängelse är mest rätt för en sådan människa som Breivik, men jag tycker helt klart att rätt beslut har fattats. Sen är den stora frågan om han är psykiskt sjuk eller inte. Man behöver faktiskt inte vara psykiskt sjuk bara för att man inte är som oss "normala". Nog för att jag tycker Breivik är sjuk i huvudet och har tankar och idéer som är åt helvete, men det han gjorde var genomtänkt. Han planerade allt i flera år och genomförde det också. Min första tanke när allt detta hände förra året var dock att han var psykiskt sjuk. Även om man har extrema åsikter lever alla människor i verkligheten, och gör man det inser man väl att man inte kan förändra politiken och bli hjälte genom att skjuta en massa ungdomar.
 
Det värsta tycker jag var när Breivik fick ordet efter att domen lästs upp. Han började en mening med att säga något i stil med "jag vill be om ursäkt....". Yes, tänkte jag. Äntligen kommer ursäkten och medkänslan vi väntat på i över ett år nu. Men kom den? Icke. Istället bad han om ursäkt för att han inte hann döda fler människor.
 
Jag stannar där. Skulle egentligen kunna skriva hur mycket som helst om fallet Breivik men jag blir bara förbannad. Vad tycker ni? Är fängelse rätt straff?

Bröllopsbilder

Jag lovade ju att lägga upp bilder från bröllopet jag var på förrförra helgen, så här kommer några stycken. Det blir mest bilder på mig och Fredrik av den anledningen att jag tycker brudparet ska få möjlighet att lägga upp bilder på sig själva innan någon annan gör det. Hoppas det är förståligt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Var vi fina...?;)

Vad håller jag på med?

Jag blir lite ledsen på mig själv. Tidigare i somras förespråkade jag om hur härligt det var med powerwalks innan frukost, men av någon anledning har det inte blivit av den senaste tiden. Why? Jag är inte lat på något annat sätt, så varför har jag då ingen motivation att ta en PW när jag älskar den positiva effekten? Det är ett mysterium. I övrigt går träningen super just nu!
 
 
Det blev som sagt bio igår i form av Snabba Cash II. Jag tycker att första filmen var mycket bättre, men så brukar det ju vara. Sevärd var den iaf!

Man kan inte gilla allt!

Vi har alla mat som vi inte gillar. Okej, jag avskyr surströmming, palt och kroppkakor vilket är förståeligt eftersom det är mat som många hatar, men  sen finns det en del mat som jag inte tycker om men som majoriteten av befolkningen faktiskt gillar.
 
 
För att ge er några exempel. Jag tycker inte om ketchup, ärtor, burkmajs, rödbetor på burk, röd lök, saltgurka, dressing och bearnaisesås. Nog för att jag klarar av att äta detta, men det betyder inte att jag tycker om det. Vad gäller majs så är det lite weird, för jag ogillar majs på burk men klarar av minimajs och majskolvar. Och bearnaisesås... Jag känner mig som den enda svensken som inte tycker det är gott, haha.
 
Finns det någon mat ni inte klarar av?

Duktig flicka

Jag känner mig väldigt duktig som trotsade min träningsvärk från gårdagens styrkepass och gav mig ut på en löptur för ett tag sedan. Guld. Fyra träningsdagar denna vecka hittills, jag är stolt över mig själv:)
 
 
Efter att ha fyllt magen med en tonfisk- och kräftsallad är jag nu redo att börja göra mig i ordning inför kvällen. Planerna är inte spikade ännu, jag vet bara att jag ska göra något trevligt;) Ha en fortsatt fin fredag!

3d - nördar

Igår kväll blev det bio och jag fick äran att välja film. Som alltid;) Tro det eller ej men jag valde Spindelmannen i 3D. Kanske ett otippat val för att vara jag, men filmen var faktiskt helt okej!
 
 
Snart ska jag in till stan för att fixa något väldigt nödvändigt. Det kunde ha varit shopping men det är det inte den här gången;)

Love

 
Jag tror jag förstår ♥

Madre mia!

Detta är en av mina favoritfilmer. Jag kommer ihåg när jag såg Mamma Mia på bio för ett par år sedan och satt och log mig igenom hela filmen. Efteråt var jag helt salig och drömde mig bort till en strand i Grekland där jag kunde gå omkring och sjunga Abba-låtar liksom skådisarna i filmen. Det är sällan en film verkligen tilltalar mig på det sättet som Mamma Mia gjort, jag blir lika glad varje gång jag ser den!
 
 
Har ni någon film som påverkat er särskilt mycket?

Nedräkning

Nästa vecka åker jag upp till Umeå igen så därför gäller det nu för mig att ta tillvara på de sista dagarna i storstan. Är det inte konstigt egentligen, jag har varit hemma i drygt ett halvår och ändå känner jag att jag måste hinna med vissa saker. Att skjuta upp saker och ting tills de inte går att skjuta upp längre, that´s me.
 
 
Idag ska jag först till frissan (dubbelt så dyrt att klippa sig uppe i Umeå) och sen är jag bjuden på lunch. I eftermiddag/kväll blir det eventuellt Skansen för att kolla på djuren och allsången. Det sistnämnda har jag varit på en gång förut och det kanske inte riktigt är min grej, men det är ändå kul! Något man inte brukar göra i vanliga fall om inte annat.

Bergsklättrar´n

Jag har många drömmar i livet men vissa är mer realistiska än andra och fullt möjliga att genomföra. En dröm jag har är att bestiga Kebnekaise. Jag har egentligen aldrig varit en fjällmänniska eller gillat att klättra överhuvudtaget, men varför ska det hindra mig? Man behöver inte vara någon alp- eller vandringsfantast för att klara av det! Så någon gång, gärna snart, ska detta bli av. Helst ska jag göra det under sommaren eftersom jag misstänker att det är lite för kallt annars. Kanske redan nästa sommar? Vill man så kan man.
 
 
Några andra drömmar jag har är att simma med delfiner, åka på safari i Afrika och besöka varje världsdel. Detta ska jag göra innan jag dör!

Ego girl

Bröllopet igår var helt fantatiskt. Såklart. Jag är en sån person som lätt blir rörd över att se andra människor visa sin kärlek offentligt, och därför tycker jag kyrkobröllop är mäktiga. Jag kommer visa bilder från dagen, kvällen och natten så småningom, ni får nöja mig med ett par bilder som togs innan bröllopet tills vidare. Har man en pojkvän som är fotograf gäller det att utnyttja det;)
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag fortsätta äta choklad och tycka synd om mig själv eftersom det blev för många glas vin igår. Hörs imorgon igen!

On your weddingday...

Nu är dagen kommen och min fina vän Malin ska om ett par timmar gifta sig med sin Niklas. Jag fattar inte varför jag är så nervös. Jag har gått runt med pirr i magen i över en vecka nu, men JAG har väl inget att vara nervös över? Antar att det är en stor händelse för mig också, att få se en av mina bästa vänner gifta sig.
 
 
 
 
 
Stort grattis på bröllopsdagen kära vän, äntligen har du hittat din prins och jag hoppas ni får många lyckliga år tillsammans!
 
♥♥♥

Walking on sunshine

Jaaa, sol! Nog för att solen skinit en del de senaste dagarna också, men inte så pass att man kunnat sola. Idag ska jag ge det en chans!
 
 
Punkt.

Min lilla tripp till Norge

Igår kom jag hem från Norge och det har varit en mysig resa. När jag är i Norge känner jag mig nästan som hemma, men det kanske inte är så konstigt eftersom jag spenderade så mycket tid där när jag var liten. Under de senaste dagarna har jag bland annat gjort stan med mamma i ösregn, kollat på gamla bilder, ätit pizza med släkten och pratat minnen. En dag skulle mamma träffa ett par gamla klasskamrater så då hade jag en heldag (nästintill) med min moster och morbror. Vi besökte en stadsdel i Oslo som heter Grünnerlökka där vi vandrade runt lite, och gick sedan vidare till Operan där vi gick upp på taket och tittade på utsikten. Senare på kvällen mötte vi upp några andra och åkte till Aker brygge och åt middag. En toppendag/kväll!
 
 
Tante och onkel på operataket.
 
I väntan på att få bord fick en av mina kusiner bära runt på en ballong;)
 
Göttigt!
 
Jag har som ni märker haft ett par fina dagar, och det sista min mormor sa innan vi skildes åt var; kom snart igen. Då kom det dåliga samvetet, jag har verkligen inte varit i Norge så ofta som jag kanske borde ha varit de sista åren. Det ska bli ändring på det!

RSS 2.0