Fredag morgon

Det blev en powerwalk även denna morgon. Att jogga eller promenera innan stan vaknar är ett underbart sätt att starta dagen på och kan varmt rekommenderas!
 
 
Denna fredag kommer jag, liksom igår, mestadels spendera ute i solen. Det gäller att passa på!

Zucchinipasta

Jag provade på en ny sak inom matväg till lunchen idag, nämligen zucchinipasta. Tycker det är kul att prova laga nya saker eftersom man ofta hamnar i samma matmönster, så därför testade jag detta!
 
 
En måltid á la hälsoboost. Zucchinipasta med grönsaker och äggröra!
 
 
Om ni vill testa laga zucchinipasta kan jag säga att det är hur lätt som helst. Använd en potatisskalare så du får "spaghettiband", och koka sedan i ca en halv - 1 minut. Enkelt och gott!

Energifylld

Efter en 45 minuter lång powerwalk känner jag mig full av energi! Och med tanke på att solen skiner ska jag passa på att pressa lite under dagen, det har hänt alldeles för sällan den här sommaren.
 
 
:)

Matvraket

Vad ska jag göra med mitt elaka matvrak till katt? Visserligen är hon en ängel emellanåt, men hon är bokstavligen talat elak. Gitte beter sig som en drottning, särskilt gentemot min andra katt. Det är hon som bestämmer när det ska sovas, låter inte någon annan leka med hennes saker och lägger sig i precis allting. Sen fjäskar hon som attan också, särskilt när det kommer till mat. Jag vet att katter är väldigt speciella individer, men när det kommer till mat är min katt extrem. Hon äter precis allt och favoriten är bröd, ruccola, ostbågar och halloumi. Måttet var rågat när hon häromveckan åt upp mina nybakade oopsies...
 
 
 
 Nåja. När vi hämtade henne på katthemmet var det definitivt falsk marknadsföring, haha. Men hon är go också:)

Puss och kram!

Denna midsommarmorgon har jag startat med en powerwalk varvat med joggning. Ett härligt sätt att kickstarta dagen på, för strax ska jag iväg och jobba. Eftersom jag jobbar även imorgon blir det ett ganska lugnt midsommarfirande för min del, men bara ganska:)
  
 
Glad midsommar!

Dieter

Jag tycker att man möts av dieter överallt. Nu för tiden handlar var och varannat TV-program om tjockisar som vill gå ner i vikt, hälsa, kost osv. I tidningarna kan man också läsa om alla möjliga dieter. Man blir ju helt förvirrad, jag kan ärligt talat inte hålla koll på alla dieter som finns längre!
 
 
 
Jag följer inte någon diet och som jag känner nu skulle jag aldrig klara av det heller. Jag skulle aldrig exempelvis kunna följa en LCHF - diet, för min del känns det idiotiskt att utesluta typ pasta och bröd, något som jag verkligen gillar, bara för att gå ner några kilon. Jag tror mer på att hitta en balans, att tillåta sig att äta allt men med måtta och kanske inte varje dag. På så sätt behöver man inte utesluta något.
 
Personligen tycker jag att jag har en hälsosam livsstil. När det gäller mat så är jag duktig på att äta 3 stora mål om dagen och mellanmål däremellan, och jag undviker halvfabrikat så gott det är möjligt. Sen är jag väldigt duktig på att äta frukt och grönsaker också:) Jag har hittat en "matstil" jag trivs med och som jag och min kropp mår bra av, och det är alltid huvudsaken! Sen kan alla dieter och förbud slänga sig i väggen.

Mamma, mormor och jag

När jag ser på den här bilden väcks en massa minnen till liv. Det sägs ju att barndomens somrar är de allra bästa och jag är beredd att hålla med. Så länge jag levt har jag spenderat varje sommar på västkusten där mina morföräldrar har en stuga, och så långt tillbaka jag kan minnas har jag, mamma och mormor en gång om året begett oss ut i skogen för att plocka blåbär och sen göra paj. Det är en tradition som pågått fram till bara för några år sedan och jag har alltid älskat det. Numera är min mormor gammal och har inte lika mycket ork som hon en gång hade. Det är förståeligt men samtidigt trist.
 
 
 
Det är så oerhört sorgligt att tänka på att min mormor snart är borta. Hon har alltid varit världens bästa och alltid funnits där för mig och sina andra barnbarn. Nu när jag är vuxen har det också gått upp för mig hur mycket slit hon har ägnat sig åt för att vi ska ha det bra. Hon har lagat mat, bakat, städat och gjort precis allt och aldrig låtit någon annan hjälpa till. Hon har alltid sett till sin familjs bästa.
 
Vad mer kan jag säga egentligen? Min mormor är verkligen världsbäst och jag beundrar henne otroligt mycket. Hur livet kommer bli den dagen hon försvinner vill jag inte ens tänka på, men fram till dess vill jag passa på att spendera så mycket tid som möjligt med henne.
 

Mystant

Idag fick jag en midsommarblomma på jobbet! Det finns ett pensionärspar som brukar komma in och prata med mig när jag jobbar, och när damen fick syn på mig idag kom hon fram och sa att hon tänkt på mig det senaste året, hon har undrat hur jag mår och hur det går med studierna osv. Hon sa att hon blev så lycklig när hon såg mig och så fick jag en blomma:)
 
 
Gulligt eller vad?!

Hurra!

Jag var nyss inne på min studentmail och såg att jag nu blivit godkänd på min praktik. Var lite osäker på om jag skulle bli det eftersom jag inte haft någon aning om hur det gått på de inlämningsuppgifter jag haft under terminen. Enligt mig innehöll de bara en massa blaj, men eftersom jag är godkänd klarade jag uppenbarligen av dom!


Under sommaren ska jag mestadels vara ledig. Jag ska jobba lite på mitt förra jobb vid behov, men annars kommer jag ta dagen som den kommer. Eftersom jag är färdigutbildad om ett år riskerar jag att få jobba hela nästa sommar så därför känns det viktigt för mig att få njuta nu innan allvaret börjar på riktigt. Visserligen kommer jag hitta på en hel del kul i sommar, men det mesta kommer ske spontant och det är faktiskt inte mig emot!

Bildbomb

Här kommer ett litet urval av alla de bilder som togs på möhippan i lördags;)

Blivande fru Lundgren!

Sumobrottning.


Dags att fylla på med alkohol...


Spa.

Dags att göra sig i ordning inför kvällen:)


Golden Hits!



Det var det;)


Jordgubbsfrossa

Köpte en ask jordgubbar igår, satte mig vid en bänk och läste medan jag väntade på att F skulle komma hem. Sommar!



Såg ni matchen igår förresten? Jag såg slutet and what to say? Det är bara att gilla läget. Men jag måste ju få lov och säga att jag saknar Ljungberg;)


Möhippa

Idag är jag helt slut i kroppen. Var på möhippa igår för min vän Malin som ska gifta sig senare i sommar, och det var en fullspäckad dag med brunch, sumobrottning, spa och show på Golden Hits. En lyckad dag om ni frågar mig!



Kanske lägger upp fler bilder från förmiddagen/dagen/kvällen/natten så småningom. Nu behöver jag vila:)


Sa någon sommarlov...?

Nu är min sista dag på Vitan avklarad och jag känner mig lite sentimental nu, hehe. Jag fick ett väldigt fint avslut med blommor och presentkort plus att ungdomarna och personalen gav mig post it - lappar med ord på som beskriver mig. Gulligt! Det hela avslutades med glass på Nytorget.





Jag är väldigt nöjd med min praktik. Jag har utvecklats enormt mycket det senaste halvåret och det är mycket jag kommer ta med mig i framtiden och i mitt blivande yrke!

Nu ska jag fira att sommarlovet har börjat för min del med middag:)


Sveriges nationaldag

Såhär på nationaldagens morgon är jag nytränad, känns riktigt gött=)



Efter jobbet igår blev det AW med mina kollegor, och det var så trevligt så. Idag är jag ledig så vi får se vad dagen har att bjuda på=)


Boda Borg

Dagen har spenderats på Boda Borg och det var en minst sagt spännande upplevelse. Svår men kul! Det kommer nog kännas i kroppen imorgon efter att jag har svängt runt i gungor, lekt inte nudda golv och en massa annat. Innan vi påbörjade resan tillbaka till Stockholm åt vi tacobuffé, så kort och gott kan jag säga att det har varit en bra dag!



Är sjukt trött nu. Det tar på krafterna att resa och sen vara aktiv en hel dag! Antar att jag kryper ner i sängen ganska tidigt ikväll.


Bantningshets inför beach 2012

Ibland blir jag bara så less. Lagom till sommaren är det snack om bantning hit och dit, gå ner si och så många kilon till midsommar, övningar som ger dig platt mage lagom till sommaren, maten du ska äta och undvika osv. Innan sommaren är ju folk som tokiga! Man ska gå ner i vikt, äta bra, börja träna osv.



Att tänka på sin hälsa är jättebra, men.... Är det inte bättre att försöka ha en sund livsstil året runt istället för att försöka komma i form till varje sommar? Vad sägs om att träna lagom hela tiden istället för att bo på gymmet och inte äta något onyttigt varje vår? Fy fan vad tråkigt.

Det är tråkigt att det ska vara så mycket fokus på kroppar. Egentligen är det ingen som lägger märke till din kropp eftersom alla är för upptagna av att hitta skavanker på sig själva. Så passa på att njut av sommaren istället för att räkna överflödiga kilon!


RSS 2.0