Nytt i garderoben

Jag har helt glömt bort att visa den här kavajen som jag köpte i veckan!



Från H&M á 399 kronor.


Konfa

Dagen har varit bra men slitsam. Det var roligt att träffa några av mina klasskamrater igen efter så lång tid och höra hur de haft det på sin praktik, och vi både fikade och åt lunch tillsammans. Och hade konferens förstås;)



Känner mig helt slut efter att ha åkt fram och tillbaka till Uppsala, och jag får ångest när jag tänker på att jag måste gå upp vid 6 tiden i morgon bitti för att åka tillbaka dit igen. Tur att vi bara har halvdag då!


För gott för att stå emot

Kände mig jättenyttig vid lunchen idag då det serverades sallad med massor av nyttigheter i, men denna känsla försvann när det serverades hallontårta på eftermiddagens konferens. Jag kunde inte stå emot.



Nu är jag inne på min näst sista praktikvecka och jag har räknat ut att jag har 3 vanliga dagar kvar eftersom det händer lite annat spännande den sista tiden. Det känns lite vemodigt. Jag hatar avsked men samtidigt känner jag att det nu är dags att gå vidare. Har lärt mig så otroligt mycket det senaste halvåret och det kommer jag ha stor använding av det sista året av min utbildning. Jag kunde inte ha hamnat på en bättre praktikplats!


Kartläsar´n

Min arbetsvecka är avklarad. Har tagit ut 2 studiedagar och är därför ledig imorgon och på måndag. Det känns som om jag valde rätt dagar vädermässigt:) Under veckan som gått har dagarna flytit på och idag på idrotten stod orientering på schemat. Jag har aldrig påstått att jag kan läsa en karta så det var väl inte särskilt förvånande att jag lyckades leda en ungdom vilse. Hmmm. Tur att vi hittade tillbaka till slut. Orientering har aldrig riktigt varit min grej, hehe.

 

Imorgon bitti tänkte jag prova på att springa en sväng. Jag har inte ont i smalbenen längre så jag ger det ett försök!


En liten lista

Jag har blivit utmanad av Carro!




1. Vilken tycker du är den godaste maträtten du brukar laga?
- Lasagne.

2. Vad använder du för foundation om du gör det?

- Använder ett krämpuder från Kanebo.

3. Om sanningen sårar mera, skulle du kunna ljuga då i en konflikt?
- Allting beror på situationen, men jag tror att ärlighet lönar sig i slutändan. Men det beror såklart på vad det hela handlar om.

4. Vad är det vackraste ordet du vet?
- Tre ord. Jag älskar dig.

5. Vilken karaktär i Solsidan anser du dig vara?
- Måste jag välja en karaktär är jag nog mest lik Anna…

6. Tycker du om att vara själv i långa stunder, eller är du beroende av folk omkring dig?
- Jag älskar att vara själv, men skulle inte vilja vara det för långa stunder. Gillar en blandning av ensamhet och socialt umgänge!

7. Vilken av Astrid Lindgrens verk anser du är den bästa?
- Helt klart Emil i Lönneberga.

8. Skulle 1 miljon på ditt bankkonto göra dig lyckligare?
- Jag skulle nog vara väldigt lycklig i stunden, men i längden kan inte pengar köpa lycka.

9. Vilken dialekt är finaste anser du?
- Göteborgska

10. Vilken favoritsport har du?
- Jag tittar inte på någon sport, men när det gäller att utöva något själv väljer jag löpning.

11. Vilken skulle du helst inte kunna vara utan, dator, eller TV?
- TV klarar jag mig utan, så jag väljer datorn. 


Life is good

Drygt två timmar av min arbetsdag har spenderats i Vita Bergsparken med en kaffe i handen. 23 grader och strålande sol, jag klagar inte;)



Ikväll hoppas jag på en kvällspromenad, vi får se om jag får med mig något sällskap=)


Mot Farsta

Söta tillsammans? Absolut. Men skenet bedrar. De här flickorna är så långt ifrån vänner man kan komma. Den ena katten är väldigt på den andra hela tiden (ni kan ju gissa vilken), och då den ena vill ha närhet och den andra frihet blir det en del spott och fräs. Man kan alltid hoppas att de blir vänner till slut, men ärligt talat så tror jag inte det.



Om en stund ska jag åka till Farsta för ett praktikantmöte. Denna gången ska jag till ett av Magelungens behandlingshem och träffa en man som ska prata om psykologiutredningar eller vad det nu var. Många har lovordat just denna praktikantträff så förhoppningsvis får jag en spännande förmiddag:)


Nedräkning

Min måndag har bestått av ett kortare lärarvikariat, prinsesstårta för att fira min handledares födelsedag, tjejgrupp, journalskrivning och löpning. En mycket trevlig dag måste jag säga!



Jag har nu 5 veckor kvar på praktiken. Tiden har gått galet fort och jag vill nu bara njuta av den tid som är kvar. Jag känner att jag fått göra i princip allt som jag velat och kunnat vara med på så jag känner ingen stress över att hinna med något speciellt nu de sista veckorna. En härlig känsla:)


Ett glas rosé

Rosévin förknippas med vår och sommar för mig.



Sååå... När årets första glas är invigt hoppas jag solen och värmen är här för att stanna!


1 maj

En långpromenad och sen picknick i solskenet, maj kunde inte ha börjat bättre!



Imorgon ska det bli uppemot 20 grader och strålande sol, så det känns ju halvkul att behöva jobba då...


Bananpannkaka

Mosa en banan, blanda ut med ett ägg och stek.



Servera med färska bär och njut!


RSS 2.0