Året som gått

Nu går 2010 mot sitt slut och jag tänkte göra en liten årskrönika. Istället för att gå från månad till månad har jag valt att fokusera på några höjdpunkter i mitt liv under detta år, och dessutom har jag valt att skriva om det positiva. Kanske för att det inte hänt så mycket tråkigt under 2010...?

Året började med att jag flyttade från Stockholm till Umeå för att börja på universitetet. Det är något av det läskigaste jag gjort, men även det modigaste. Att flytta 65 mil hemifrån utan att känna en kotte är stort och omvälvande, jag hade ingen aning om hur mitt liv skulle bli. Idag är jag så glad att jag tog chansen när jag fick den, jag har verkligen fått prova på hur det känns att vara självständig och klara av precis allt på egen hand. Det är en väldigt nyttig erfarenhet!

Hit flyttade jag. Det började med ett andrahandskontrakt, men så småningom fick jag förstahandskontrakt på lägenheten. Jag bor i en studentlägenhet som ligger två minuter från skolan och jag älskar mitt boende:)

Nollningen startade direkt, och de som höll i det hela var dessa gökbölar.

Spegelvänt, men det står iaf mitt namn, hemstad och lagnamn på tröjan=)

My team

Åkte på läger till Tavelsjö med klassen för att lära känna varandra. En kall upplevelse!

Var på sittning med Hollywood - tema.

Åkte hem till Stockholm under sommaren för att jobba och spendera tid med mina nära och kära.

Åt en massa jordgubbar...

Och glass...

Kvällsbadade...

Åkte till Tallin med min pojkvän:)

Vi besökte även Kolmården=)

Spenderade en vecka på västkusten med familj och släkt.

Var på en minnesvärd kräftskiva;)


Hösten vet jag egentligen inte vart den tog vägen, för de senaste månaderna har gått så otroligt fort. Jag har pluggat, myst, festat, fikat och tränat. Och alla andra vardagliga ting. Jag tror att nästa år kommer bli super, det tror jag alltid:)

Gott nytt år!


Rea?

Tja tja. Dagen började redan klockan 7.30 på SÖS då jag röntgade njurarna för att se om där fanns någon njursten som fastnat, men icke. Fortsättning lär följa. När jag var klar på sjukhuset fick jag istället bege mig till barnmorskan för att ta ut min p - stav, så nu är min ena arm ganska mör, haha. Jag har två tydliga spår efter de blodprov jag tagit, en böld efter TBC - vaccinet och nu även ett ärr efter den lilla behandlingen som krävs för att få ut en p - stav. Riktigt nice:) Jag hade tänkt ha en axelbandslös klänning på nyårsafton, men jag kanske får lov att tänka om;)

När jag var klar hos barnmorskan blev det lite shopping. Köpte en tröja från Sisters Point och några strumpor, vilket jag verkligen behöver. Kameran får jag titta på vid ett senare tillfälle, vill att min pojkvän ska vara med mig när jag köper den. Han kan sånt där mycket bättre än jag.



Ärligt talar så hatar jag rea. Varje gång det är utförsäljning så tänker jag att jag ska in till stan och fynda, men när jag väl är där orkar jag bara inte. Det är fullt med folk överallt, varmt och svettigt och kläderna ligger i högar över hela affären. Sen är det oftast skit som reas ut också. Har man tid och ork att leta igenom alla klädhögar så kan man nog göra riktiga fynd, men det tålamodet har inte jag.

Men när det gäller teknikfynd tänker jag lite annorlunda, iaf så länge man vet vad man ska ha och slipper trängas i onödan=)


Julklapp i efterskott?

Skulle inte tro det, tomten har varit tillräckligt snäll mot mig i år. Men... Ibland slår ju önskningar in:) Klänningen kommer från Asos.



Jag mår fortfarande skit. Halsen svider som bara den, men efter en alvedon har iaf huvudvärken gett med sig. Imorgon ska jag försöka ta mig till sjukhuset, men inte pga halsen utan pga en rygg- och magsmärta jag gått med i ca 2 veckor nu. Hela högersidan av magen värker, och så även ryggen på samma sida, och det går aldrig över. Orkar inte gå runt med denna smärta längre.


Cool

Juldagen firades med Fredriks ena halva av släkten och efter 8 timmar med fullt hus var jag ganska mör, haha. Hade jättetrevligt med både stora som små (och de fyrbenta vännerna) och fick även äran att prova polsk julmat. Trodde inte det skulle vara något för mig, men det var faktiskt riktigt gott!

Idag mår jag inge bra alls. Det känns som om jag har ett stort sår i halsen, så att prata, hosta och äta tar emot ordentligt. Och huvudvärk på det. De närmsta timmarna blir det vila!

Min julafton

Hade en otroligt mysig julafton:)



Nu är det dags att göra sig i ordning för julfirande nummer 2...


Vad är väl en bal på slottet?

Den kan ju vara trist och tråkig, och... Alldeles, alldeles underbar!



Det var ett par år sedan jag såg Kalle Anka på julafton, men jag måste få säga att Askungen är en av mina favoriter. Jag gillar mest de gamla filmsnuttarna som har varit med i alla år, de nya är inte lika roliga. När det gäller jul så handlar ju det hela en del om traditioner, och traditioner kan vara väldigt svåra att bryta ibland. Men Askungen hänger med ännu, och jag gillar´t!

Har ni någon julfavorit?


Systrarna Olsen

Jag ser fortfarande ingen skillnad på dessa... Har verkligen försökt men det går bara inte. Nu ger jag upp.



Så var det dan före dopparedan. Tycker det känns lite trist med tanke på att jag älskar den här mystiden innan julafton när man har allt framför sig, men snart är det över för denna gång!

Igårkväll bjöd jag min pojkvän på bio, vilket betyder att jag fick välja film. Valde såklart Svinalängorna som jag bloggade om att jag ville se häromdagen. Filmen var väl sådär, men helt klar lärorik och nyttig att se för mig som blivande socionom. Fredrik klagade på att jag alltid drar iväg honom på sorgliga gråtfilmer, men jag ser väldigt gärna filmer som har ett viktigt tema och som man kan lära sig något av. Men nästa gång kan han få välja film:)


Hemma!

Så var man hemma igen. Flyget gick till slut, och jag kanske ska vara glad att det inte var ännu större förseningar med tanke på hur många som är strandade på flera av Europas flygplatser utan att ha någon aning om när de kommer hem. Kul jul.
Idag har jag sovit ut och om en stund ska jag in till stan för att handla julklappar. Har inte köpt en enda hittills av den enkla anledningen att jag aldrig hade fått med mig dem på flyget. Och jag som hatar att vara ute i sista minuten... Ska göra allt för att bli klar idag så man kan lägga presenthetsen bakom sig och bara mysa den resterande tiden som är kvar innan julafton:)


I väntans tider

Snart ses vi:)



Fy tusan vad tungt det var att ta sig till flygbussen. Det är inte lätt att släpa 2 väskor i nysnö, särskilt inte när man redan har träningsvärk sen innan.
Nu har jag iaf äntligen kommit till flygplatsen, men vad möts jag av för information då? Jo, nämligen att planet jag ska åka med står kvar i Stockholm. Hittills pratar dom bara om en 25 minuter lång försening, men det kan ju öka... Fan. Och här sitter man på en pytteliten flygplats med en pytteliten servering och med pyttelite att göra. Jaja. Det får ta den tid det tar!


Ren lycka!



JAG HAR JULLOV FÖR FAN!


Smask

Imorgon ska jag pussa sönder dig sötnos!



Ska börja packa om en stund, men jag har fortfarande ingen aning om hur jag ska få med mig den 4 kg tunga lagboken hem. Har jag den i resväskan tar den typ hälften av all plats, och så även i handbagaget. Vi får se hur det blir, måste iaf ha med mig den till Stockholm. Planet går först vid 6 - tiden imorgon kväll så jag har gott om tid:)


Svinalängorna

Den här filmen är ett måste.



För er som inte vet handlar filmen om en liten flicka som växer upp med alkoholiserade föräldrar, och hur hon nu i vuxen ålder ser tillbaka på den tiden. Att en stor del av handlingen utspelar sig mellan hemmets fyra väggar gör det hela extra smärtfyllt. Ingen vet nämligen vad som försigår där.

Det här är en typisk socionomfilm som säkert kommer bli obligatorisk att se under utbildningens gång inom en snar framtid. Svinalängorna har fått väldigt bra kritik, så under jullovet blir det bio!


Alla säger olika

Clementiner, satsumas eller mandariner?



Whatever. Det här är ändå den godaste frukten att äta nu i juletider:)


Resan är bokad:)

Nu är Indienresan bokad!



Åker den 30 mars och kommer tillbaka till Sverige först den 17 maj, så jag kommer vara borta i nästan 2 månader. Det ska bli jättespännande! Det finns hur mycket som helst jag vill hinna med när vi är där nere så det är bra att tid finns;) Efter avslutade fältstudier väntar dessutom en veckas semster på Keralakusten så det ska bli riktigt nice. Jag längtar!


Hola amigos!

Usch det blev sent igår, därför har jag sovit lääänge idag. Fast det finns knappt nåt skönare än att sova! Att vakna riktigt utvilad en lördag utan några som helst måsten, det är inte helt fel:)



Hade tänkt styrketräna idag, men min muskler i ena armen är fortfarande ganska ömma efter gårdagens vaccin så jag tror jag skippar det. Får ta det imorgon istället.

Tänk att jag åker till Stockholm om bara 2 veckor, jag längtar så himla mycket! Har bestämt mig för att inte jobba under den tiden eftersom det inte finns något utrymme för det. Förutom juridiktentan tänker jag prioritera att umgås med mina nära och kära, och jag vill inte känna någon stress alls vilket jag alltid brukar göra annars när jag är i Stockholm. Det dras och slits i en, man ska hinna med det och det tär på en. Den här gången ska jag komma tillbaka utvilad!


Vaccinerad

Två koppar kaffe senare och inte ett dugg piggare.



Jag gick upp tidigt imorse för att besöka sjukan för vaccination inför Indien. Shit vad dyrt detta kommer bli i slutändan. Har räknat ut att jag kommer betala sammanlagt ca 3500 kronor för samtliga sprutor jag måste ta, och det är ett rån! Typ lika dyrt som att åka tur och retur till New York. Det jag kan trösta mig med är att vaccinet håller i många år, så nästa gång jag åker på långresa kommer jag slippa göra om det.
Så hur ska jag sammanfatta det hela nu... 3 sprutor idag + ett TBC - test. Tillbaka på måndag för att se om jag har TBC (förhoppningsvis inte), och då boka tid för ett tuberkolosvaccin så fort som möjligt med tanke på att man tydligen får ett stort sår av det vaccinet och det tar upp till 2 månader för det att läka. Så när den sprutan är tagen får jag inte bada under hela tiden såret läker, så jag är glad att det är vinter just nu;)

Dessutom ska jag tillbaka om en månad för att ta ytterligare några sprutor. Borde nästan få klippkort på Norrlands Universitetssjukhus!


Blivande socionom

Jag tror att det är väldigt vanligt när man börjar plugga att man börjar tvivla på om man valt rätt utbildning. Även om man var bombsäker på vad man ville läsa tidigare tror jag att man har många tankar som snurrar i huvudet under utbildningens gång.



Här och nu känner jag mig säker på att det är socionomyrket jag vill satsa på. Eftersom jag blir behörig till flera olika "yrken" i en och samma utbildning har jag turen att jag slipper bestämma mig för vad jag vill jobba med just nu och det är en trygghet i sig. Anledningen till varför jag valt att utbilda mig till socionom är för att jag har ett stort intresse för människor, och mestadels när det handlar om sociala problem. Jag ser verkligen fram emot att kunna hjälpa folk, tror att det kommer ge mig stor tillfredsställelse i mitt yrkesliv.
Något jag stör mig på är folk som har noll koll på vad en socionom faktiskt gör. "Ska du bli nån jävla soc - tant eller?" har man ju hört några gånger. Den där meningen visar på så himla mycket okunskap så det finns inte. Har man den uppfattningen om folk som jobbar inom socialtjänsen kan man inte ha någon aning om hur sekretess fungerar och att media endast tar upp de fall som inte gått som förväntat. Dessutom är det ett ytterst fåtal socionomer som arbetar inom socialtjänsten, så att dra alla över en kant känns inte bra. 

Det som lockar mig mest just nu är att jobba som kurator, främst inom vården. Dessutom skulle jag vilja jobba med barn och ungdomar som har det svårt. Och med missbrukare. Jag kan verkligen inte bestämma mig! Tur att jag har behörighet till allt detta sen.

Jag är superglad att jag kommit in på min drömutbildning. Tycker det är viktigt att plugga då kunskap är makt, oavsett vad man väljer att utbilda sig till:)


Spöööken!

Jag kollade lite på årets julkalender Hotell Gyllene Knorren, och bara namnet säger väl allt. När jag var liten var det bra julkalendrar som gick varje år, numera är det bara skit som sänds.

Den bästa julkalendern någonsin är Mysteriet på Greveholm. Loved it!



Vi 80 - talister fick helt enkelt en bättre kalenderupplevelse än dagens barn:)


RSS 2.0