Let´s pose!

Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockan en timme...?



Efter att ha varit ute och sprungit en mil håller jag nu på och tvättar för fullt. Efter det blir det en klassisk söndag med film och slapp i soffan. Heeelt okej!


Helt hetero

Detta är min favorit bland Lindex sortiment för tillfället. Är det möjligt att vara så mysig och snygg på samma gång?



Nog för att det finns konstiga människor där ute, men igår/inatt när jag var på väg hem fick jag en kommentar som jag blev helt paff över. Det kom fram en snubbe där jag gick och hans första kommentar var inte "hej, hur är läget" eller något liknande som en "normal" människa kanske skulle ha frågat utan det löd istället "hej, är du lesbisk?" Haha! Vet inte riktigt hur jag ska tolka det där, men nog blev jag ställd av frågan alltid;)


Sveriges rikes lag

Nu har bokhelvetet kommit.



Sitter för tillfället och läser en 112 sidor lång artikel inför ett kommande seminarium. Känner att jag börjar bli alldeles stirrig nu, men tack och lov är ämnet någorlunda intressant. Artikeln handlar om hedersrelaterat våld och eftersom jag blir så upprörd av det jag läser lyckas jag hålla mig vaken.

Ska läsa klart detta nu men sen skiter jag i allt vad skola heter för resten av helgen, för snart vankas det tjejkväll!


Städa städa varje fredag...

Så var det fredag igen! Veckorna bara flyger förbi och jag har insett att jag nu gått halva tiden av min utbildning. Det är helt sjukt! Jag fattar inte vart tiden tar vägen ibland, jag hinner inte med.



Om sen stund ska jag till skolan en snabbis för handledning, men efter det är det dags att ta helg. Den kommer inledas med städning!


En av mina fobier

Apropå ingenting... Kom att tänka på en sak idag av någon konstig anledning och det är att jag har fobi för ögonkontakt. Och med det menar jag inte att jag inte klarar av att se folk i ögonen utan att jag inte klarar av att röra mina egna ögon. Jag tycker det är så jädrans obehagligt och får typ panik varje gång jag råkar föra in typ ett finger i ögat.
Min värsta mardröm skulle vara att behöva göra typ en ögonsköljning eller något liknande, det skulle inte gå. Samma sak gäller linser, det skulle jag heller aldrig våga använda. Jag vet inte vad det är som är så äckligt med pill i ögonen, men jag klarar bara inte av det. Jag får rysningar när jag ser folk stoppa in fingrarna där.



Man kan få lite flummiga tankar såhär på kvällskvisten, särskilt om man är så trött som jag är just nu. Snart läggdags tror jag!


Vad jag är lycklig, vad jag är lycklig...



Nostalgi och ett gott skratt såhär på morgonen!


Kall morgon

Jag f f f fryser! Frosten ligger på marken men det ser ut att bli en dag med strålande sol så det gäller att njuta av ljuset så länge det är möjligt. I helgen är det dags att ställa tillbaka klockan så då blir det ännu mörkare om eftermiddagarna och det ser jag inte fram emot. Nu börjar det mörkna redan vid 3-tiden och det känns inte så kul och veta att det kommer bli värre. Det är bara att bita ihop!



Förresten, om exakt två veckor åker jag till Stockholm=) Längtar efter lite storstadspuls!


Höst

Jag älskar hösten. Att se naturen explodera i vackra färger är oslagbart.



Lovely.


Till dig

Jag har tänkt mycket på dig den senaste tiden. Även om jag har klarat mig bra finns sorgen kvar och gnager ibland. Jag saknar dig så otroligt mycket.

Minns den där dagen i maj som om den vore igår. Hur de ringde från djursjukhuset för att fråga om det var okej att de avslutade ditt liv där och då när du låg på operationsbordet eftersom det visade sig att hela du var full av cancer. Varenda organ i din kropp var full av små cancertumörer. Du måste ha haft så ont.
De första dagarna gick jag som i en dimma. Jag skrek och grät samtidigt som jag hatade mig själv för att jag inte var hos dig när det hände. Tankarna fanns där hela tiden. Var du rädd? Visste du vad som skulle ske? Man måste nog ha ett husdjur själv för att förstå förlusten av det. Det blir som en familjemedlem som tar lika stor plats i familjen som någon annan. Jag säger inte att det är värre när ett ungt djur dör, men är han eller hon gammal är man ändå förberedd på att döden ska inträffa. Man är inställd på det. Inte tror man att en vanlig rutinkoll på sin lilla bebis ska sluta med döden.



Du var min. På något sätt var det alltid du och jag, vi var ett team. Blev du sur kom du till mig för tröst, du ville sova bredvid mig om natten, du ville tvätta mig när du tyckte jag var smutsig, du satt alltid och tittade på mig medan jag sminkade mig, älskade liksom jag rosa (min lilla bög), satt och tittade på mig i fönstret när jag kom och gick och brukade hoppa på mamma när jag gick hemifrån eftersom du blev sur över att bli lämnad kvar. Du var verkligen speciell.

Även om jag vet att du är borta lever du fortfarande kvar inom mig. Jag har två andra katter som kräver min kärlek och uppmärksahet men det betyder inte att jag har glömt dig. Det kommer jag aldrig göra. Jag fick dig på min 17-årsdag och det var den bästa presenten någonsin. Att du gick bort alldeles för tidigt är något jag måste acceptera och får mig att inse att man ska ta tillvara på den kärlek och vänskap man har i livet. Man vet aldrig när det är försent och när en person kan tänkas försvinna. Aldrig aldrig. 


En av mina älsklingsrätter



Jag är väldigt, och då menar jag väääldigt, svag för lasagne:)


En dag

Det är trevligt att vakna upp på morgonen och se att man har massor av godis kvar från gårdagen...;)



Igår blev det bio då vi såg den omtalade filmen En dag. Där kan vi snacka om tjejfilm, och jag som älskar romantik tyckte filmen var väldigt fin:) Det sägs att boken ska vara mycket bättre men eftersom jag inte läst den har jag inte så mycket att jämföra med. Efter filmen blev det middag på Taj Mahal (det är först nu jag kan äta indiskt igen) och öl på Bishop. En bra lördag!


Sri Lanka

När det var dags för oss att åka hem från Indien fick vi åka via Sri Lanka och stanna där under ett dygn. Detta pga flygtiderna, men det gjorde inte mig något att få uppleva ytterligare ett land! Allt var gratis också, vi blev upphämtade vid flygplatsen, fick bo på ett fint hotell och äta god mat. Sen fick vi skjuts tillbaka till flygplatsen dagen därpå:)
Allt hade varit perfekt om det inte vore så att jag blev magsjuk samma dag vi skulle åka hem. Man ska ha en jävla tur om man slipper magsjuka när man är i Indien, men att få det sista dagen var ingen höjdare. Tur att det finns piller som kan stoppa upp det hela, för jag klarade alla flygresor tack vare dessa droger.

Välkomstdrink.


Buffé till middag. Jag hade faktiskt aptit trots magsjuka, även om jag inte fick behålla det jag åt;)



Jag kan absolut tänka mig att åka tillbaka till Sri Lanka. Det var helt annorlunda än Indien och jag gillade verkligen människorna där. Så en vacker dag kanske jag åker tillbaka=)

Efter ett dygn i lilleput - landet var det dags att flyga vidare. Efter en tur till Maldiverna, London, Stockholm och slutligen Umeå var jag äntligen hemma igen efter att ha varit på resande fot i 2 månader. Det var helt underbart. Ni anar inte hur mycket jag hade längtat efter svensk mat, en riktig dusch, kyla och regn. Borta bra men hemma bäst heter det ju:)


En rolig dag!

Under förmiddagen hade vi en föreläsning om ungdomskriminalitet och det var en av de "roligaste" (med tanke på temat) och mest intressanta föreläsningarna jag varit på under mina 4 terminer på socionomprogrammet. Det är kul när man känner att en föreläsning ger någonting så man inte bara sitter där utan att veta vad föreläsaren pratar om. Och så har det varit fram till nu typ, haha:)



Nu är jag påpälsad och redo för en promenad. Måste passa på att ta del av dagsljuset så länge det är möjligt, snart är det mörkt i stort sätt dygnet runt!


Kovalam del 2

Här kommer de sista bilderna från Kovalam.

Vi var uppe i fyren och kollade på den fina utsikten:)


Stor och liten?



Jag fick en kompis på stranden. Den här hunden vägrade lämna mig i fred. Först la han sig på min handduk och vägrade flytta sig, sen grävde han en grop precis bredvid och skvätte sand på mig. Det hela slutade med att vi låg där bredvid varandra när en våg plötsligt kom och spolade över oss. Vi blev dyblöta och detsamma gällde alla grejer jag hade med mig till stranden. Det var verkligen inte min dag.


Oh yeah baby, hot hot!


På nattbussen som tog oss tillbaka till Trichy. Det var rymligt och fanns till och med sängar där, men 13 timmar på en buss var ingen höjdare. Särskilt inte med tanke på att det inte fanns någon toalett så man fick hålla sig till bussen stannade (och det kunde vara typ 5 timmar mellan stoppen). Kan ju säga som så att en av oss var magsjuk, men det gick bra ändå haha.



Väl framme i Trichy åkte vi hem till Santhanam där vi fick bo en dag innan det var dags för oss att påbörja den långa hemresan. Den var ju minst sagt händelserik... Mer om det senare!


Hallon- och chokladfrossa

Här ser ni vad helgens bakning resulterade i. Vem är inte svag för hallon och choklad liksom?!



Det är tur att jag tränar så pass mycket som jag gör med tanke på alla godsaker jag ätit de senaste dagarna, haha:)


Kovalam del 1

Efter Varkala var det dags för oss att ta oss vidare till Kovalam. Först tog vi tåget till Keralas huvudstad Trivandrum och den resan var vidrig. Det fanns inga sittplatser på tåget och det var smockfullt. Var omringad av en massa svettluktande indier som försökte tafsa på en mitt i allt kaos så det var ju allt annat än mysigt. Tack och lov tog resan "bara" drygt en timme.
Vi stannade en liten stund i Trivandrum för att shoppa men det fanns verkligen ingenting att se där så vi åkte vidare ganska snabbt. Den här gången blev det tuktuk de sista milen till Kovalam, billigt som satan men jävligt riskfullt också.

Trivandrum

Kovalam, Lighthouse beach.


På balkongen. Vi hade väldigt fin utsikt:)


Den godaste frukosten som absolut inte får missas i Indien, näligen curd. Det är en typ av yoghurt som man blandar med färsk frukt, havregryn och honung. Åt det varje dag!


En av alla glass/kaffedrinkar jag sörplade i mig...

Vi kunde inte bada under hela Keralaresan pga starka undervattensströmmar. Visserligen kunde man vada runt i vattnet, men jag vågade aldrig gå längre ut än till låren för man kände verkligen strömmarna runt benen. Man fick skölja av sig istället. Det fanns badvakter men de kunde inte ens simma så jag förstår inte riktigt vitsen haha;) Sen får man tänka på att det inte är så konstigt att det råder badförbud vid den indiska västkusten med tanke på att Afrika är det fastland som ligger närmast. Och dit är det lååångt.


Lassi, en indisk yoghurtdryck.


Tigerräkor!



To be continued.


RSS 2.0