Mellanmål



Jag är svag för blåbär...


Allstars for the win!

Nu har tentaresultatet firats ordentligt=) Det har fortfarande inte gått upp för mig att jag klarat juridikmomentet, jag behöver nog några dagar för att smälta det beskedet.



Under gårdagkvällen blev det förfest hos en klasskamrat på Berghem och sen Allstars. Umeås hjärta:)


Duktig flicka

Idag har vi haft genomgång av Excel i skolan för att kunna sammanställa vår undersökning så småningom, och titta va duktig jag är;)



Haha, jag är väl medveten om att det ser rörigt ut, men huvudsaken är att jag fattar hur man gör. And I do! Trodde väl aldrig att jag var tvungen att hålla på med matte när jag sökte till socionomlinjen, men eftersom det är en akademisk utbildning måste man läsa vissa kurser. Därav har jag varit tvungen att försöka damma av mina gamla matematikkunskaper... Tur att statistik var något av det jag tyckte var lättast i gymnasiet!


Havregrynsgröt

Ja här ser ni min roliga frukost, havregrynsgröt utan något till.



Jag är ingen frukostmänniska och brukar ha svårt att få i mig något på morgonen, men jag måste ändå alltid ha något i magen för att klara av dagen. De senaste veckorna har jag provat på gröt vilket jag egentligen inte ens tycker om, men det får duga tills vidare. Har tröttnat på torra mackor och fil/yoghurt klarar jag inte av att äta så tidigt, så därmed föll valet på gröt.

Nog för att havregryn och vatten är nyttigt, men det kanske inte ger så mycket näring;) Fast whatever, det slinker ner!


Rensning på G!

Redo för att rensa garderoben!



Tittade in i min garderob igår och det är en enda oorganiserad röra. Jag proppar bara in allting vilket såklart leder till att jag inte hittar något av det jag vill ha sen. Nu ska det bli ändring på det! Kanske hittar jag några plagg som jag glömt bort att jag har också, man brukar ju göra det när man rensar:)


Update

Det känns som om det är dags att slänga in en lista här på bloggen igen, det var ett tag sen sist=)



Vad gjorde du kl 8 imorse? Då ringde min väckarklocka, så jag tryckte väl på snooze...
Vad gjorde du för 15 min sedan? Borstade tänderna och gjorde mig i ordning för natten.
Det sista du sa högt? Bra fråga. Jag kan prata en del med mig själv ibland, annars var det väl ett "hejdå" i mitt senaste telefonsamtal;)
Det senaste någon sa till dig? Hej då tillbaka?
Vad har du druckit idag? Enbart vatten och proviva. Duktigt!
Vad var det senaste du åt? Förutom ett äpple och ett päron nu på kvällen blev det en wook till middag.
Vad var det senaste du köpte? En macka till lunch.
Vad är det för färg på din ytterdörr? Vit.
Vad är det för väder hos dig nu? Snö och kallt!
Godaste glassmaken? Kan inte välja mellan vanilj och blåbär. Och eventuellt jordgubb...
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Kanske inte direkt kärlek, men jag tror på en direkt attraktion! Kärlek är något som växer fram.
Sover du tungt? När jag väl har somnat så sover jag.
Drömmer du mardrömmar? Väldigt sällan tack och lov.
Vad ser du om du tittar till höger? En vägg.
Är du höger eller vänsterhänt? Höger.
Humör just nu? Jag har haft en väldigt bra dag så jag är glad! Men trött=)
Favoritgodis? Lakritsrullar, polly och sura band.
Sommarplaner? Har inte tänkt så långt ännu, men det lutar åt jobb och en eventuell resa!
Hur många kuddar har du i sängen? The fantastic four.
Morgon eller nattmänniska? Snarare kvällsmänniska...
Vad är viktigast för dig? Kärlek. Att man har vänner och familj vid sin sida.
Är du kittlig? Väldigt!
Snarkar du? Inte vad jag vet, men däremot påstår min pojkvän att jag pratar i sömnen ibland... Hmmm.
Stjärntecken? Vattuman.
Äckligaste insekten? Spindel.
När var du senast utomhus och vad gjorde du då? Det var vid halv 5-tiden när jag gick hem från skolan=)
Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? Tavlor och hyllor.
Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? Frågan är snarare vad jag inte skulle köpa...
Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? För en viss tid, men inte för all framtid.
Beskriv dig själv med tre ord? Envis, viljestark och glad.
Jag tränar? Promenader och styrka.
Är det något du absolut inte äter? Pyttipanna, ärtor, majs och bönor.
Sparare eller slösare? Både och!
Hur lång är du? Ca 1.70 cm.
Har du någonsin åkt ambulans? En gång.
Har du några ärr? Ett på handleden.
Brukar du komma i tid? Alltid! Tycker det är väldigt respektlöst av folk att inte passa tider.
Vad samlar du på? Minnen.


Åhhh

I somras spenderade jag många kvällar vid sjön Gömmarn utanför Stockholm, och det väcker fina minnen. Ljumma, ljusa sommarkvällar är något av det härligaste som finns!



So fucking lovely.


Hemmagjord latte

Vad är det som säger att man behöver en espressomaskin för att fixa sig en latte?



Att jag inte tänkt på det tidigare, hur lätt det faktiskt är att göra en latte själv. Och det smakar minst lika gott som den latte man köper ute!


Direkt ur ugnen;)

Jag har bakat bröd nu på morgonen, och det verkar som om bakningen har blivit en ny hobby för mig=) Jag kanske inte lyckas så bra alla gånger, men övning ger ju färdighet;)



En kopp te till detta och min frukost är fulländad.


Äntligen!

Det finns typ ingen skönare känsla än när man har gjort en tenta! Eller jo förresten, när man får reda på att man har klarat den, men här och nu skiter jag faktiskt i det för jag är så himla glad att jag slipper juridiken om så bara för ett par dagar.



Så hur tror jag då att det gick? Jag tror att det gick åt skogen och att det lutar åt en omtenta, men nån gång ska man väl göra det också. Det viktigaste är att jag gjorde mitt bästa, satt i hela 5 timmar och våndades så ingen kan säga att jag inte har försökt. Men det hjälper inte alla gånger! Fast... Miracle can happen!


Home sweet home

Jag saknar redan min strippa;)



Min dag började redan klockan kvart över 5 imorse då det var dags att stiga upp och påbörja färden mot Arlanda, så jag är bra trött nu. Det kändes lite vemodigt att lämna Stockholm i strålande sol och komma upp hit till snöfall, men what to do.
Landade i Umeå halv 10 och missade sedan flygbussen så jag fick stå och vänta i 45 minuter. När jag väl var framme var det dags att börja släpa väskan hemåt, och fyfan säger jag bara. Nästa gång blir det taxi till dörren, för även om det inte är lång väg från busstationen och hem till mig känns det som flera mil när man släpar på supertungt bagage. En gångväg som i vanliga fall brukar ta 10 minuter tog en halvtimme.
De senaste timmarna har jag fyllt upp kylskåpet (när jag kom hem visade det sig att jag hade glömt ett mjölkpaket i kylen, så ni kan ju tänka er vilken härlig doft jag möttes av när jag kom hem), handlat, tvättat och varit i skolan för att skriva ut det jag ska säga på uppsatsredovisningen imorgon. Borde kanske läsa igenom det också:) Men först en kopp kaffe!


Negersmurfen

Din Sko? Nej, Min Sko:)



Nu är väskan packad och imorgon bitti beger jag mig upp till Umeå igen. De här veckorna har mest kantats av sjukdom för mig, vilket är så typiskt när jag väl är hemma. Får hoppas det vänder nu när det är dags att fara upp till norr igen. Trots allt skit har jag haft det underbart i Stockholm och längtar redan till mars då jag förhoppningsvis kan stanna ett par dagar innan det är dags att åka utomlands.

Förresten sa min mamma en rolig sak idag. Av någon anledning kom vi in på smurfarna, varpå jag tror min kära mor fick lite sinnesförvirring...

- Fanns det inte en negersmurf också?
- Va?
- Ja, var inte en av smurfarna svart?
- Nej, deras signum är ju den blåa färgen...
- Jo, men fanns det inte en svart smurf bland alla blå också...?

Haha!


Welcome to the candyshop



Kolla vad min pojkvän tagit hem från jobbet:)


Drömmer mig tillbaks...

Så det är alltså här man skulle ha vart nu, några mil norr om Barcelona... Ibland lönar det sig att bila runt, man hittar nämligen de mest fantastiska och folktomma stränderna:)



En vacker dag ska jag tillbaka.


Vad är det för en dag...

...nej det är ingen vanlig dag för det är Caspers födelsedag, hurra hurra hurra! Hela 8 år blir min stora kille:)



Och stor är han minsann, jämför med lillsyrran. Helan och halvan!


Förkläde med cupcakes

Jag har aldrig i mitt liv använt förkläde förut (om man nu bortser från hemkunskapen i skolan), men om man kunde hitta ett så här fint förkläde á la Charlotte i Sex and the city skulle jag nog överväga att börja använda det. Någon som vet vart man kan hitta liknande?



Jag har kommit fram till att jag har tbc. Haha, eller nja... Inte riktigt. Pratade med doktorn om min hosta förut och han sa att det kan bero på tbc - vaccinet jag tog för ett par veckor sedan. När man vaccinerar sig så sprutar man ju in en del av viruset i kroppen så man ska kunna bilda antikroppar mot det, så det är inte omöjligt att jag har fått känningar av det då tbc är en form av lunginflammation. Jaja, typiskt mig.

Nu har jag och Fredrik precis proppat i oss varsin pizza och båda ligger i matkoma. Kommer nog fortsätta så resten av kvällen...


Bad hairday

Guten morgen.



Jag. Måste. Klippa. Mig.


Nyårsdagen

År 2011 har jag inlett med att sova tills nu. Härligt! Under gårdagen var jag och Fredrik bortbjudna på middag och sedan åkte vi ända ut till Kallhäll för att gå på fest. En helt okej kväll, men inte mer.

Nyårsoutfiten. Inte lika blek i verkligheten dock...


Jag fick många frågor om vad det var jag hade på benen igår, fick höra allt från tatuerade hjärtan till knästrumpor. Svaret är att det är strumpbyxor från Topshop, och jag ääälskar dem!


RSS 2.0