Min examen

Jag lovade ju att lägga upp några bilder från min examensdag, och bättre sent än aldrig! Det var en dag med både glädje och sorg. Lycka över att äntligen vara klar med skolan, men sorgligt att ta avsked av vänner och den stad jag bott i under de senaste tre och ett halvt åren. Så det blev både skratt och tårar den dagen!
 
Examensoutfiten.
 
 
Dagen började med champagnefrukost i strålande sol på campus!
 
 
 
 
I väntan på att examensceremonin ska börja:)
 
 
Diplomutdelning.
 
 
Färdig socionom, lycka!
 
 
 
Examensmiddag.
 
 
Det var lite smått och gott från dagen och kvällen. Ett minne för livet!

Happy face:)

Det är inte ofta jag har turen att njuta av solen en ledig dag! Det klassiska är ju att solen skiner när jag jobbar och det är mulet när jag är ledig. Men inte nu så det gäller att passa på:)
 
 
Hoppas ni får en härlig sommardag, vad ni än tar er för!

24 juni

Ett par nya ballerinaskor står på önskelistan. Gärna dessa korallfärgade med bling från Guess!
 
Midsommarhelgen har passerat och nu blir det mörkare igen. Jag vet inte riktigt om jag tycker det är värt att fira att det vänder...? Kanske mer en ursäkt för svenskarna att festa loss;) Det blev inte så mycket firande för min del. På midsommaraftons morgon vaknade jag med feber och ont i halsen, och sen har jag jobbat. Idag är jag dock ledig och ska snart ge mig ut på en löprunda!

Egendesignat

Det kanske är lite tidigt att börja fundera på vad man ska önska sig i bröllopspresent, men whatever - DET HÄR VILL JAG HA! Jag älskar personliga saker, och att kunna designa eget porslin är ju hur fint som helst. Jag skulle älska att ha en uppsjö av koppar, tallrikar och skålar hemma med olika budskap på.
 
 

Oavsett vilket budskap, namn eller annat man vill gravera in på sitt porslin så kan man spana in alternativen här.

Veckan som varit

Min klocka har stannat, kanske ett tecken på att jag borde köpa en ny istället för att skaffa nytt batteri? Klockan på bilden är en nyhet härifrån. Silver med kristaller, I like!
 
 
I övrigt har veckan flutit på. Jag har jobbat, umgåtts med nära och kära och börjat packa upp för att kunna komma i ordning här hemma. Inte så mycket fritid, förhoppningsvis blir det mer av det nästa vecka! Då måste jag ta tag i träningen också. Har inte tränat på 2 veckor nu och det är lång tid för att vara mig. Det känns i kroppen, och ju längre tid jag skippar träningen desto svårare blir det att komma igång igen. Så imorgon hörrni!

Check!

 
Fy fasen vilken intensiv helg, eller hela förra veckan förresten. Måndagen inleddes med att jag blev sambo med en kompis så vi bodde tillsammans under en vecka på 25 kvadrat och med bådas flyttlass. Trångt är bara förnamnet, men det funkade! På onsdagen hade vi vårt sista seminarium och firade med lite mat och dryck på stan, och på fredag var det den stora dagen då vi examinerades. Det var en overklig känsla och jag har fortfarande svårt att fatta att jag faktiskt är klar nu. Jag har en kandidatexamen och därmed en yrkestitel, check! Har inte lagt in alla mina bilder ännu, men berättar lite mer ingående om examensdagen när jag gjort det.
 
Igår flyttade jag tillbaka till Stockholm och det var en lååång dag. Jag och min kompis som jag flyttade med fick inget släp i Umeå utan var tvungna att åka till Skellefteå för att hämta ett. Så klockan 7 på morgonen satte vi oss i bilen och åkte 13 mil norrut för att sen åka tillbaka, packa bilen, flyttstäda och åka de 65 milen tillbaka till Stockholm. Så sammanlagt åkte vi väl runt 90 mil igår. Känns som om jag skulle kunna sova flera dagar i streck nu, men det går inte för imorgon börjar jag jobba!
 
Som ni märker är tillvaron lite kaotisk nu, det är mycket som händer i mitt liv på en och samma gång. När ska jag hinna landa?!

100% socionom

Japp, så är faktiskt fallet. Igår hade jag mitt sista seminarium på socionomprogrammet och är därmed KLAR. Det känns helt overkligt att jag kan titulera mig som socionom nu, men självklart fantastiskt!
 
 
Även fast jag redan är klar är det examen först imorgon. Det blir en fullspäckad dag från morgon till kväll. Först champagnefrukost, sen examensceremoni, lite häng och sen hem och byta om för middag och fest. Kan ju bara tänka mig hur jag kommer må på lördag, då jag dessutom måste flyttstäda. För på söndag går flytten hem till Stockholm igen!
 
En händelserik helg med andra ord. Må så gott tills vi hörs igen:)

En tillbakablick

Nu är vi inne på sista veckan och jag har kollat tillbaka lite på de tre och ett halvt år som gått sen jag flyttade till Umeå. Vart tog tiden vägen? Första dagen i skolan var det en lärare som sa att de här åren skulle gå otroligt fort, och hon hade rätt. Det känns jättekonstigt att lämna Umeå bakom mig nu, jag har ju ändå skapat mig ett eget liv här uppe, en egen lägenhet och en egen umgängeskrets. Detta är slutet på en era, nu kommer jag leva på mina minnen.
 
Flyttade in i en studentlägenhet i denna barack en kall januaridag. Det var fullständigt kaos runt omkring mig då, jag var helt ensam i en stad där jag inte kände en kotte. Jag hittade ingenstans heller utan var helt lost. En dag full av tårar och ångest då jag ständigt frågade mig själv vad sjutton jag hade gett mig in i.
 
Efter första skoldagen släppte all ångest. Jag var inte ensam! Det fanns massor av personer som var i samma situation som jag. Nollningen startade redan första dagen så det tog inte lång tid innan jag lärde känna mina klasskamrater.
 
 
Åkte på läger till Tavelsjö med klassen för att lära känna varandra. Det var några av de kallaste dagarna jag upplevt, men mysigt!
 
 
Var på Hollywood - sittning där jag fick träffa socionomstudenter från andra terminer. Nice!
 
 
Var på en "minnesvärd" kräftskiva;)
 
 
Kämpade med massor av grupparbeten som aldrig verkade ta slut. Pluggkaos.
 
 
Åkte på fältstudier i Indien. Något av det mest minnesvärda från hela utbildningen.
 
 
Fick möjligheten att stanna en natt på Sri Lanka och drabbades av tidernas längsta och mest ihållande magsjuka. Även om jag ser lycklig ut i bubbelpoolen kan jag lova att så inte var fallet...
 
 
Efter de här åren är jag både flera erfarenheter och en utbildning rikare. Vad som händer nu i livet återstår att se! Det är lite läskigt att inte veta, men samtidigt spännande. Jag tror det kommer bli bra:)

RSS 2.0