Sjuk eller frisk?

Igår dömdes Anders Behring Breivik till 21 års fängelse, det längsta straffet man kan få i Norge och som kan förlängas med 5 år åt gången. Det innebär att han kommer sitta inne resten av sitt liv, han kommer ju aldrig kunna släppas ut och gör han det kommer han bli avrättad på en gång.
 
 
Det diskuteras ju överallt om vård eller fängelse är mest rätt för en sådan människa som Breivik, men jag tycker helt klart att rätt beslut har fattats. Sen är den stora frågan om han är psykiskt sjuk eller inte. Man behöver faktiskt inte vara psykiskt sjuk bara för att man inte är som oss "normala". Nog för att jag tycker Breivik är sjuk i huvudet och har tankar och idéer som är åt helvete, men det han gjorde var genomtänkt. Han planerade allt i flera år och genomförde det också. Min första tanke när allt detta hände förra året var dock att han var psykiskt sjuk. Även om man har extrema åsikter lever alla människor i verkligheten, och gör man det inser man väl att man inte kan förändra politiken och bli hjälte genom att skjuta en massa ungdomar.
 
Det värsta tycker jag var när Breivik fick ordet efter att domen lästs upp. Han började en mening med att säga något i stil med "jag vill be om ursäkt....". Yes, tänkte jag. Äntligen kommer ursäkten och medkänslan vi väntat på i över ett år nu. Men kom den? Icke. Istället bad han om ursäkt för att han inte hann döda fler människor.
 
Jag stannar där. Skulle egentligen kunna skriva hur mycket som helst om fallet Breivik men jag blir bara förbannad. Vad tycker ni? Är fängelse rätt straff?

Kommentarer
Postat av: snie.blogg.se

usch blir förbannad bara man ser han ansikte! sjuk jäkel.

2012-08-25 @ 09:55:50
URL: http://snie.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag kan bara helt enkelt instämma med varje ord du skriver här, så resonerar jag med. Hans tankar är inte sund, men det han gjorde hade han inte gjort om han hade någon sjukdom! Han är fullt frisk!

2012-08-25 @ 09:56:50
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Carro

whaaaaaaaaaat!? sa han det? men gud, han är ju.. konstig! Finner inte ord!

2012-08-25 @ 13:36:49
URL: http://carolineannamarie.blogg.se
Postat av: Sarah

Ja tkr han skulle dö sj så som han har gjort!

2012-08-25 @ 16:18:52
URL: http://CheerSarah.devote.se
Postat av: Evelina

Usch, han är så hemsk! Att han ens kunde säga något sådant..! Han skulle sitta i fängelse och samtidigt plågas på något fysiskt sätt.

2012-08-25 @ 17:40:32
URL: http://evvvelina.blogg.se
Postat av: Dragana

Usch...

2012-08-25 @ 18:58:09
URL: http://iseedee.blogg.se
Postat av: Jenny

mm håller med dig i det du skrev, han fick ändå rätt med fängelse för menar han är ju helt otroligt känslokall & sjuk varelse som klarar detta men ja menar det är inte alla som skulle klara av att komma på det så som du skrev genomtänkt :/ usch en mardröm att man kan leva som människa utan känslor.

2012-08-25 @ 19:46:03
URL: http://jenlen.blogg.se
Postat av: Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF

blir också bara förbannad så fort jag läser något om honom

2012-08-25 @ 20:48:56
URL: http://jennifers.nu/
Postat av: kajsa

Är han inte psykiskt sjuk så ska han ju få fängelse, och där hoppas jag att han stannar hela sitt liv!

2012-08-25 @ 21:40:39
URL: http://kkajsajohansson.blogg.se
Postat av: G

Han är ett monster och bör behandlas som ett monster! Kasta skiten i en grotta, han ska inte få se dagsljuset någonsin i sitt liv, han ska vara ensam i mörkret där han ska ruttna och dö!

Men istället har det där monstret fått ett sjyst rum, det är helt sjukt!

2012-08-26 @ 23:41:11
URL: http://gashaws.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0