My precious

Igårkväll åt jag middag med en kompis, men innan dess bestämde jag mig för att gå en sväng på stan. I förrgår när jag var i Nacka Forum på rean såg jag en jacka från Zara som jag ville ha, och när jag provade den fanns det bara en jacka kvar i min storlek. Dum som jag var gick jag vidare för att sen gå tillbaka och köpa jackan, men då var den såklart slut. Så igår var jag hoppfull när jag besökte Stockholms resterande Zara-butiker, och jag hade en väldans tur som hittade den:) Rätt färg och rätt storlek, check!
 
 
Idag ska min nya fina darling invigas!

Julfirande i dagarna tre!

Eftersom jag tappar min smartphone i golvet stup i kvarten kanske ett mobilfodral vore bra. Praktiskt om inte annat. Har spanat in detta från Odd Molly som kostar 299 kronor. Tjusigt va?!
 
 
Hoppas alla har haft en mysig jul. Jag har haft det bra de senaste dagarna, men nu känner jag mig väldigt less på allt som har med julen och göra. Jag har dels firat hemma, med Fredriks släkt i Viksjö och med Fredrik på tumanhand så nu får det vara bra... Kommer nog dröja innan jag äter prinskorv och köttbullar igen;)
 
Idag är tanken att jag ska in på mellandagsrean och kika lite. Är inte ute efter något speciellt, men eftersom jag fått en del julklappspengar kan jag unna mig lite shopping!

Merry X-mas!

Nu ska jag göra som alla andra bloggare, nämligen önska mina läsare en god jul!
 
 
Jag vill också passa på och sända en tanke till alla människor som är ensamma i jul. För mig handlar julen mestadels om att vara tillsammans med de människor man älskar och är ett tillfälle att spendera lite extra tid ihop, men det är inte alla som har någon. Det finns två olika typer av ensamhet, den ena är självvald men det är inte den andra. Tänk på det.
 
Julkram ♥

Änglabarn:)

Nu dröjer det bara några timmar tills jag får pussa på mina sessor igen:)
 
 
Jag är så gott som klar för hemfärd nu, och väntar bara på att klockan ska bli 15 så jag kan börja bege mig mot flygbussen. Det har inte snöat idag, så det är väl ett gott tecken på att flygen går som de ska? Let´s hope so.

Grevens återkomst

Det är väl ingen som kunnat missa att årets julkalender uppmanar till ockultism. Seriöst… Är folk helt dumma i huvudet eller? Detta måste vara något av det löjligaste jag hört på länge. Folk har i åratal sagt att Mysteriet på Greveholm är tidernas bästa julkalender och sen när det väl kommer en uppföljning på denna klassiker börjar folk klaga? Så typiskt svenskar. Finns det inget att gnälla över så hittar man något.
 

 

Jag tycker att det komiska i situationen är att de föräldrar som klagar har dubbelmoral och säger emot sig själva. Föräldrar är exempelvis rädda för att deras barn ska börja leka anden i glaset men tycker det är helt okej att läsa böcker för dom om typ lilla spöket Laban. Dessutom vill föräldrarna att barnen ska tro på jultomten. Har jag fel nu, men är inte det också fiktivt eftersom inget av det existerar i verkligheten?

 

I´m just sayin´. Kände bara för att spy lite galla. Som jag sa, har man inget att gnälla över så går det alltid att hitta något;)


18 frågor

Nu var det länge sen jag fyllde i en lista, och eftersom jag tycker det är ett helt okej tidsfördriv att svara på frågor bjuder jag därför på detta denna tisdagskväll!

 

1. Vilket uttryck använder du ofta? Men asså…

2. Äger du en iPod? Ja.

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Det beror på när jag behöver gå upp, men när det är skola ringer den oftast någon gång mellan 6 och 7.

4. Var köper du dina matvaror ifrån? Oftast från min lokala Ica-butik.

5. Vilken var den senaste filmen du såg? Prom night.

6. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En lägenhet tror jag.

7. Vad åt du till middag senast? Falukorv och makaroner.

8. Vilken är din favorit attraktion på ett nöjesfält? Jag mår illa av karuseller, och att åka något som snurrar funkar inte alls. Föredrar de lite lugnare karusellerna, såsom kärlekstunneln och pariserhjulet typ.

9. När flög du senast? Till Umeå från Stockholm för typ två månader sedan.

10. Vad har du med dig in på bion? Beror lite på vad jag är sugen på, men helst smågodis eller choklad.

11. Gillar du att flyga? Tycker inte det är så märkvärdigt.

12. Gillar du din boende-situation? Både ja och nej. Älskar min studentlägenhet men det är klart att jag vill ha något mer ”fast”. Det kommer=)

13. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Typ 8 timmar.

14. Vilken är din favoritfrukt? Äpple.

15. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Jag är stavningspolis. När det gäller skolarbeten och formella saker är jag väldigt noggrann men när det kommer till blogg och chatt är det viktigaste att göra mig förstådd;) 

16. Hur valde dina föräldrar ditt namn? De tyckte att Ida i Lönneberga var en söt liten tjej… Och så även jag kanske?

17. Gillar du senap? Näää.

18. Har du levande blommor hemma? Nej, de dör bara jag tittar på dem.

 

 


Hjärtat smälter

Nu dröjer det bara en vecka tills jag får återse mina små fågelskådare igen. Längtar!
 
 
Jag har en känsla av att den här veckan kommer bli ganska jobbig rent skolmässigt, men det gör inte så mycket när man har trevliga saker att se fram emot. En ny kurs börjar idag och hemtentan som ska göras verkar ganska omfattande. Tentan i sig är väl inte problemet, snarare att samtliga gruppmedlemmar kommer befinna sig i olika städer under en dryg månads tid, hmmm... Jeje, det har löst sig förut och lär göra det även denna gången!

Längtar till ljusare tider

Idag tyckte jag att jag var värd en sovmorgon så nu känner jag mig utvilad, pigg och glad. Känner mig extremt trött nu för tiden när det är mörkt nästan dygnet runt, och allt känns jobbigare pga det. Att gå upp på morgonen, träna, handla, gå till skolan, ja rubbet helt enkelt. Tack och lov vänder det snart!
 
 
En promenad blir mitt enda söndagsgöra idag. Det räcker.

Just nu

Jag börjar bli redo för en middag på stan.
 
 
Att c-uppsatsen är inlämnad och klar måste såklart firas, eller hur?!

Jag bara undrar...

 

 

  • Kan man gråta under vatten?
  • Kan en fisk få kramp när den ätit?
  • Vilken färg får en smurf som håller på att kvävas?
  • Hur vet man om en burk surströmming är för gammal?
  • Varför kallas tiden på dagen då trafiken går som långsammast för rusningstrafik?
  • Hur ser blinda personerns drömmar ut?
 
För mycket fritid kan få en del tankar och funderingar att väckas;)
 
 
 
 

Äntligen fri!

Eftersom nästa kurs börjar först på måndag och uppsatsen är färdig är jag ledig fram till dess. Nu ska jag fylla dagarna med allt annat än skola!
 
 
Onsdagen har börjat med träning och snart ska jag bege mig ut i kylan. Fasen vad det gnälls om snön förresten, både i media och bland allmänheten. Visst att den kan ställa till problem med kaos i trafiken och blablabla, men eftersom snön kommer varje år är väl inte det någon större nyhet? Det är inget som går att påverka ändå utan det är bara att gilla läget. Sådetså:)

RSS 2.0